Корнелия Нинова категорично: ГЕРБ вкарва официално олигархията във властта!

България отблизо

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви по време на дебатите в парламента за премахване на държавното финансиране на политическите партии, че Бойко Борисов и ГЕРБ насила се опитват да вкарат олигархията – наша и международна – в българската политика.

„Събрали сме се тук да градим държава, да поддържаме правов, конституционен ред. А какво правим – надцакваме се по популизъм. Признавате, че бизнесът ще превземе партиите и въпреки това ще го направите. Явно не е, защото народът го иска. В други случаи не се съобразявате с народа. Може би, защото умишлено искате да пуснете бизнеса в политическия живот“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В коментар на случващото се ще кажем, че ДПС каканиже нещо за отворено финансиране по американски модел, но забравя да каже, че ние не сме САЩ и нямаме 330 милиона население, нито владеем целия свят, за да имаме толкова много богаташи като в Америка. Нашите олигарси се броят на пръсти. Те могат ли всяка година да дават десетки милиони, за да поддържат партиите в България? Естествено, че не могат. Следователно партиите ще получават пари от чужбина. ДПС от Турция, ГЕРБ от Сорос и американската фондация „Ханс Зайдел“. И фактически те вече няма да бъдат български партии. Нито ще защитават българските национални интереси. Те ще защитават интересите на чуждите и нашите олигарси.

Е, Борисов и ГЕРБ много отдавна искаха да са на чужда и много по-богата хранилка, за да не отговарят за харчовете си пред българския данъкоплатец. Същото искаха и ДПС. Затова просто използваха референдума на Слави, за да се качат на главите на българския народ. Само не знаем дали на Слави му е било ясно какво ще се случи.

Има и още нещо. Президентът Радев много отдавна предупреждава, че управляващата партия ГЕРБ ще си намери финансиране. От обществените поръчки и от чужбина. Но опозицията няма да има тази възможност. Защото, както отбеляза Валери Симеонов, кой бизнесмен в България ще финансира опозицията като знае, че после ще разсипят бизнеса му. Освен такива като Гергов, които искат БСП да управлява с ГЕРБ, а защо не и да се слее с ГЕРБ. За да няма опозиция. И Борисовци и Герговци да си крадат от държавната хазна спокойно. А как се нарича държава с уж демократично управление, но без опозиция?! Нарича се Халифат. Дотам ще я докараме с нашето мълчание.

И как се нарича сливането на политическата и икономическата власт?! На всички езици по земята това се нарича мафия. Защото само мафията си купува политиците чрез своята икономическа сила.

Така че, досега бяхме колония. А отсега нататък ще сме роби на чужди господари. И трябва да забравим за националните интереси на България. Сега вече ще ни принудят да приемем Истанбулската конвенция. Да вкараме в обучението на децата „Родител 1“ и „Родител 2“. И още много други подобни „благинки“. И така, докато не изчезнем съвсем.

Защото не мислим, не се съпротивляваме, и оставяме другите да мислят и действат вместо нас.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *