Костадинов шашна с прогноза за връзките си с Герд Вилдерс

България отблизо

Вчера партията на Герд Вилдерс, защитаваща суверенистки и консервативни позиции в Нидерландия, спечели изборите в страната. Това е отлична новина за нидерландците и доста тъжна за българските евроатлантици.

Защото Вилдерс иска много от нещата, които иска и Възраждане – предоговаряне на условията за членство в ЕС (в противен случай референдум за напускане), защита на границите от нелегални емигранти, протекционизъм на местната икономика и защита на културата.

 

Всичко това е наричано по обичайния начин – крайно десен и проруски популизъм. Нищо необичайно, и все едно, защото независимо от пропагандата, Вилдерс спечели изборите.

 

Сега остава да видим как точно правителството на Сорос Денков ще получи подкрепа от Нидерландия за влизане на страната ни в Шенген, при условие, че то е откровено враждебно на победилата на изборите вчера партия. Отговорът, разбира се, е ясен и еднозначен – никак.

 

Възраждане поздравява Партията на свободата и се надява нашето сътрудничество да продължи и тепърва да се развива. Защото за разлика от Сорос Денков и партиите, които го подкрепят, ние имаме съюзници, не господари.

 

И с тези съюзници ще изградим нова Европа, в която Европейският съюз повече няма да представлява заплаха за европейската цивилизация, а България ще бъде равноправен и уважаван партньор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *