Лавров обясни кое е безусловен приоритет за Русия във войната! Но ето какво означават думите му!

Свят

„Освобождаването“ на украинския регион Донбас е „безусловен приоритет“ за Москва, докато други украински територии трябва да решат бъдещето си сами, заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров.

 

Лавров говори в интервю за френската телевизия Те Еф 1 в момент, когато Русия продължава офанзивата си към на ключови градове в Донбас, индустриалното сърце на Украйна, състоящо се от Донецка и Луганска област.

Той повтори твърденията на Москва, че нейната „специална военна операция“ в Украйна има за цел да демилитаризира съседката си след вълните на разширяване на НАТО на изток и да я прочисти от това, което смята за вдъхновен от „нацизма“ национализъм.

„Освобождаването на Донецка и Луганска област, признати от Руската федерация за независими държави, е безусловен приоритет“, заяви Лавров.

За останалите територии в Украйна той заяви: „Не вярвам, че те ще се радват да се върнат под властта на един неонацистки режим, който е доказал, че е русофобски по своята същност. Тези хора трябва да решат сами за себе си“.

Какво всъщност означават тези думи?!

Нека да поясним: те не означават, че Русия ще приключи войната с превземането на Донбас. Защото безусловния приоритет за освобождаването на Донбас е ясен, но освен него има и други ключови приоритети. Те бяха озвучени от руския президент Владимир Путин.

А и самият Лавров заяви, че освен безусловния приоритет, „специалната военна операция в Украйна“ има за цел да демилитаризира и денацифицира цялата страна.

И едва тогава да се даде възможност на хората свободно да изявят своята воля. Защото иначе няма да има свободен избор.

Ще припомним и още нещо. Демилитаризацията и денацификацията ще изискват време. Те няма да могат да се осъществят веднага след края на войната. И когато започне нормалния мирен живот и възстановяване на икономиката, хората в Украйна ще разберат при какви условия са живели преди и при какви условия могат да живеят в бъдеще, ако си сътрудничат с Русия.

И тогава по-голямата част от жителите наистина няма да искат да се върнат към стария начин на живот.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *