Мая Манолова започна твърда игра! Обмисля да съди известна медия за поръчкова статия

България отблизо

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова написа във Фейсбук за подаден сигнал в Центалната избирателна комисия (ЦИК) във връзка с рубрика на в. “Труд”, свързана с нейното име, в рамките на предизборната кампания.

„Рубриката, стартирана в първия ден на предизборната кампания представлява нарушение на закона. Никъде не са посочени законните атрибути за платена, политическа, предизборна кампания. В нея се правят внушения и обидни квалификации, свързани с името ми, за което съм предприела нужните действия в рамките на закона. Материалът не е редакционен, не е дори подписан от Калоян Стоев, събирателно име на поръчковата журналистика. Подозирам, че е предоставен на вестника от Столичната община, която разполага с тази информация. Нивото на компромата е доста ниско, тъй като в стремежа си да обслужат бързо поръчката, в редакцията са пропуснали да заличат служебната информация, отнасяща се до броя на очакваните участници в обществената поръчка за закупуване на електробуси. В скоби е останал текстът на поръчителя – “очакваМе минимум 4 участника”.

Питам – КОЙ очаква “4 участника”? Вестник “Труд” ли или поръчителят му? Тази любопитна симбиоза и употребата на глагола в 1л. мн.ч. “Очакваме” е най-точната моментна снимка на олигархичния модел и присъдружните му медии. Те са си едно. Подобни способи няма да ме спрат, напротив, амбицират ме да съм още по-решителна срещу модела на грубата злоупотреба с власт“, написа в социалните мрежи Манолова.

Очаквам позитивна кампания с идеи и анализи.

А от първия ден започна негативна.

Не съм човек, който ще казва на бялото черно и ще се остави да го мачкат.

Ако подхождат лоялно и аз ще съм лоялна.

Ако продължават с мръсните номера, ще сезирам не само ЦИК, но и съда, категорична е Манолова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *