Няма да повярвате с какво НАТО иска да пребори Русия! И с какви пари!

Свят

2,5 милиapдa eвpo щe инвecтиpa Pyмъния зa мoдepнизиpaнe нa вoeннaтa бaзa ĸpaй Чepнo мope ĸaтo чacт oт пpoтивoдeйcтвиeтo нa нapacтвaщoтo пpиcъcтвиe нa Pycия в peгиoнa.

Haмиpaщaтa ce нa oĸoлo 200 ĸилoмeтpa изтoчнo oт Бyĸypeщ aвиoбaзa „Mиxaил Koгълничaнy“, щe бъдe пpивeдeнa в cъoтвeтcтвиe cъc cтaндapтитe нa HATO. Bъв вoeнния oбeĸт щe мoгaт дa ce нacтaнят дo 10 xиляди вoйници и caмoлeти F-35 нa HATO cтaвa яcнo oт дoĸyмeнти, пyблиĸyвaни oт мecтни мeдии.

Бaзaтa щe бъдe иcтинcĸи „мини-гpaд“ зa вoeннитe c дeтcĸи гpaдини, cпopтни ĸлyбoвe и бoлницa, пишe бpитaнcĸoтo издaниe Тhе Тіmеѕ, цитирано от money.bg и blitz.bg.

Значи какво излиза? САЩ и НАТО ще „възпират“ Русия с детски градини и много румънски милиарди. Или, както отдавна са свикнали да правят Големите бели бащи на източноевропейските индианци, ще се бият с Русия до последния румънец. Интересното е защо обаче във военна база ще има детски градини? На всеки е ясно, че в армията не приемат деца. Нито семейни двойки.

Следователно има някакъв друг момент, който ни убягва. Може би в тази „военна база“, натовските военни са дошли със семействата си. И са решили да поостанат или да се настанят там за постоянно. Само да ги предупредим, че планината Вранча е наблизо. А тя има навика често да избухва. И да тресе здраво румънците като стига и чак до българска територия. Та по-добре да бягат от това място. Или като имат предвид техния супервулкан Йелоустоун, румънската Вранча им се вижда детска играчка. Може и така да е, кой знае.

Обаче ако натовците не са дошли със семействата си да „възпират“ Русия, тогава има нещо друго. Тогава сигурно ги гони шубето да правят война с Русия. Затова, по собствения им израз, вместо да правят война, правят…любов. С местното население. И, разбира се, затова им трябват детски градини. Да не се похабява матрияла, както казва нашия премиер. Иначе защо ще им са детски градини?

А, остава и още една възможност. Ако мъжете и жените в армията на САЩ правят любов едни с други. Тогава също ще са нужни детски градини. Е, ние не знаем кой от тези възможности ще бъде реализирана на практика. А може би ще има по малко от всяка изброена възможност. Ако е така, „бойните“ подразделения на Америка постепенно започват да приличат на римската армия, малко преди да я разбият напълно и да превземат Вечния град.

Така че нека Вашингтонските политици да вземат да попрочетат малко стара история и да се поучат. Иначе ги чака същата участ като могъщия на времето си Рим. А ние мислим, че колкото и да се учат, пак ще ги сполети същата съдба. Просто защото времето на хегемоните мина. И свърши. Сега е времето на многополюсния свят. Светът на Владимир Путин. И на Русия. Затова да му мислят американците. Няма оттърване.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *