Мика Зайкова: Дайте пари на хората! Вижте какво правят в другите държави, а Горанов ни пуска по пързалката!

България отблизо
Според оптимистичния вариант на доклада на белгийската банкова група КВС, българският БВП за тази година ще спадне с 4%, според базовия с 10%, а песимистичния показва 12%.

Нашият финансов министър обаче е написал, че в песимистичния вариант спадът ще е 3% и ще имаме ръст на БВП от 0.7%.

Това е пълен абсурд. Това заяви пред „Студио Банкеръ“ икономическият експерт Мика Зайкова.

 

В Щатите през 2008 г., също дадоха субсидии. 72% от тези пари влязоха в потреблението. В Англия сега дават за три месеца по 10 000 паунда на домакинство. В Германия – по 900 евро на човек на месец за периода на карантината. Във Франция и Гърция по 600 евро, в Кипър по 400. Освен това комплектът от мерки включва и намаление на ДДС казва още тя.

 

Тук дадоха нищо, но от сърце. Казаха ни, че всеки трябва да си плаща и данъците, и сметките. Плюс краткосрочни безлихвени земи от по 1500 лв. за три месеца – с тях домакинство не може да си плати само зимните сметки, да не говорим за връщането. За работниците – също нищо, посочва икономистът.

 

Ако властта не се огледа какво правят другите страни и не вземе адекватни мерки, нищо добро не ни чака, категорична е тя.

ЕК изключително много закъсня и доказа, че е бюрократичен орган, който не може да управлява кризи. Ще вземат парите от кохезионните фондове и ще ги раздадат. Бедните още по-бедни, а ние пак на опашката, смята Зайкова.

Tagged

1 thought on “Мика Зайкова: Дайте пари на хората! Вижте какво правят в другите държави, а Горанов ни пуска по пързалката!

  1. Тази иска пак в България мързеливците, тарикатите, укриващи данъци, рентиери ще вземат пари, а тези които
    заслужават, внасяли данъци и осигуровки не тарикатите за тях пръст в устата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *