Невиждано! Свита от още 95 турски журналисти идва във Варна с Ердоган! Вижте още кой тръгва тежко към морския град!

България отблизо
Ердоган пристига в България с цяла свита придворни и послушни журналисти.
Борисов също ще си заведе послушковците във Варна.
Световните агенции ще изпратят по някой второразряден труженик, за отрази срещата от кумова срама.
Още 95 представители на турски /някои закрити/ медии бяха акредитирани от Асоциацията на европейските журналисти в България. Символично.
Тези 95 души гният в комшийските зандани и са наказани със затвор, понеже не са били удобни на режима.  Някои са с дългогодишни присъди, други чакат да разберат колко години ще получат. Част от медиите са закрити, а друга с пълна цензура.

Според АЕЖ, арестуваните турски журналисти трябва да бъдат по горещите точки, като тази във Варна и  да вършат това, което им е работа – да задават въпроси на политиците и да им търсят сметка за обещанията, които са  поели, към обществото.

Журналистите не са терористи и престъпници и  не бива  да бъдат третирани като такива, само защото си вършат работата. . Дори да ги затворите  зад решетки, няма можете да им запушите устата, защото с техния глас ще  говорим ние”, твърдят  от АЕЖ е настояват от ЕС да искат освобождаване на колегите им и тогава да водят каквито и да било преговори за някаква промяна на политическите отношения с Турция.

Кой с какъв глас ще говори обаче не е все ясно още.

От МВР се похвалиха, че във Варна ще се изсипят толкова спецченгета, че пиле няма да може да прехвръкне. Ще се блокират цели улици и ще бъдат затворени, докато мине кортежът на Ердоган, за да бъде предотвратена всякаква възможност за атентат срещу него и да не бъде обиден с нещо.

В същото време във Фейсбук върви подписка за протест срещу срещата на високо равнище заради изказването на турския президент за духовните граници на Турция, в които влиза и Кърджали. Мнозина и не желаят България да е домакин.

Хиляди варненци се заканват, че ще излязат на улицата и ще блокират кортежа на Ердоган. Подкрепят ги хора от цялата страна и твърдят, че ще присъстват на протеста.

Ще има ли обаче протест е въпрос, на който засега няма категоричен отговор.

Блокада обаче няма как да има, тъй като Борисов е наредил на хиляди ченгета да пазят реда и да не нарушат спокойствието на високия му гост.

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

2 thoughts on “Невиждано! Свита от още 95 турски журналисти идва във Варна с Ердоган! Вижте още кой тръгва тежко към морския град!

  1. Така или иначе истината ще я узнаем не от медиите, защото всички са продажни, а от социалните мрежи! Не случайно Брюксел „вдигна мерника“ на Фейсбук! Очаквайте нови „демократични“ мерки не срещу „демократична“ Турция, а в „демократичен“ Съветс…, пардон, Европейски съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *