Нинова погна бирниците. Иска специален закон за колекторските фирми

България отблизо
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова инициира експертен съвет на управляващата коалиция за Закон за колекторските фирми.

Целта на работната среща е да бъде обсъден и изготвен проект на Закон за статута и механизмите на работа на търговските дружества, извършващи дейности по събиране на вземания по потребителките договори (т. нар. колекторски фирми).

 

Идеята на предложението, внесено от министър Нинова, е да се регламентира колекторската дейност. Основни акценти към проекта на закона ще бъдат: ясни правила, ред, защита правата на гражданите и отделяне на извършващите коректно своята дейност колекторски фирми от такива, които действат на ръба на закона.

 

В Сътрудничеството между Коалиционните партньори е заложено те да образуват до 18 експертни съвети с консултативен характер, като тяхната структура следва темите и политиките от дневния ред на съответната работна среща. Този тип разговори трябва да се провеждат най-малко веднъж месечно, като могат да бъдат по график или по искане на коалиционен партньор.

Tagged

1 thought on “Нинова погна бирниците. Иска специален закон за колекторските фирми

  1. Г-жо Нинова, нужна е промяна и регламентиране дейността на т.нар. колекторски фирми, които са бухалка, но тази бухалка се размахва от ръцете ЧСИ-тата. Непременно трябва да има нов закон за грабителите, убийците на българите през тези 30 години демонокрация., назовали се хрисимо Частни съдебни изпълнители.Дйстващият вече три десетилетия закон за техните такси, за техните убийствени лихви смазва живота на хората, чиито имоти бяха отнети поради невъзможност да си плащат надутия балон на задълженията си, и така попаднаха в обсега на тези алчни и самозабравили се бандити – ЧСИ. Нужна е спешна промяна на репресивните им правила, позволяващи гаврата с хората, позволили си да теглят кредити, за да оцелеят във фихъра на ценовата факханалия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *