Ново двадесет: Мая Манолова опитва да седне на мястото на Нинова, замесва и президента!

България отблизо

Мая Манолова заяви, че се готви нов мащабен проект в ляво. По думите ѝ, тя няма да е лице на проекта, но „Изправи се БГ“ ще бъде част от него. Това тя направи в „Лице в лице“ по bTV. 

„Вижте, от разговора, който водим до този момент, пропуснахме пенсионерите, които уж са получили повишение и няма никаква грешка. Има злоумишлено действие от социалното министерство и НОИ.

Изключая тези на минимална пенсия и тези, които са пенсионирани през 2019 година, останалите са тежко ударени. Всеки е видял как, като не се включват 2017-2019 година, са ги ощетили, като са спестили 30 милиона на месец“, каза Манолова, коментирайки най-наболелите проблеми в страната, свързани с повишаването на цените на тока, газа, хранителните продукти.

Попитана директно, дали се подготвя нов проект в ляво, като се спрягат нейното име и това на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, тя отговори:

„Кой мисли за работещите бедни, които за 100 лева трябва да плащат 53 на държавата. За тях няма партия, която да обещае необлагаем минимум. Всички тези хора, работещите, земеделските производители, това са младите семейства, самотните родите, пенсионерите… нямат свои представители във властта. Домакинствата, които нямат подкрепа за цените, ние сме на ръба на кратер и ще изригне вулкана от социални проблеми“.

„Има нужда от нов голям социален проект, който да защити хората в условията на икономическа и социална криза. Водят се разговори в момента. В него ще се включат различни организации. Ако питате дали „Изправи се БГ“ ще бъде в тази платформа, да, но аз няма да съм лице на този проект“, каза още тя.

По думите ѝ, вътрешно партийните процеси в БСП, не са двигател на тези процеси. Партията на Нинова не защитава уязвимите.

Ако опитаме да четем между редовете ще стане видно, че Манолова май иска да удари Нинова и БСП, които „не се грижели за бедните“. И затова трябвало нов ляв проект, който да е с неопетнено досега лице. Може би това ще е Атанас Пеканов, който бе и в двете служебни правителства на президента Радев. Така индиректно се намесва и името на президента в тези политически инженерства.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *