Ново двадесет: Отварят дискотеки и нощни барове на 15 юни! Май бройката на заразените ще скочи още!

България отблизо

Нощните заведения ще отворят врати на 15 юни, съобщиха от Българската асоциация на заведенията.

След спешен разговор с премиера Бойко Борисов от там са получили уверение, че техническата грешка във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването, съгласно която до 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове и клубове, ще бъде отстранена.

Така нощните заведения ще отворят на 15 юни, както беше обещано.

„Призоваваме всички колеги да спазват стриктно предпазните мерки, за да приключи кризата с Covid-19 възможно най-скоро. Изразяваме своята благодарност към премиера Бойко Борисов за бързата реакция и поредната подкрепа, която оказа на най-засегнатия бранш“, посочват от БАЗ, цитирани от blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще попитаме премиера какво става с пандемията? Нали досега неговите хора ни убеждаваха, а и все още ни убеждават колко опасно е да се бута човек в затворени пространства, където има много хора, които на всичко отгоре и танцуват?!

Този „бизнес“ не е толкова важен, колкото съхраняване здравето на хората. А няма съмнение, че доста от тези, които ще посетят дискотеките и баровете ще пострадат. Защо тогава се предприема тази стъпка?!

Може би, за да се стигне до нов пик и нова карантина? Може това да е тайната мисъл, която блазни управлението. Да си осигурят още карантинно спокойствие. Ще видим какво ще се случи, но такава бързина май не е в интерес на хората в България.

Да не стане така накрая всичко да се стовари пак върху главите на лекарите и медицинските сестри!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *