Ново двадесет: Паси-то иска да се преместят ядрените оръжия на Запада в България и Румъния!

България отблизо

„Президентът Путин иска да изобрети машина на времето“, коментира президентът на Атлантическия клуб у нас и бивш външен министър Соломон Паси, по повод отправения ултиматум от Русия, силите на НАТО да напуснат България. „Апетитът на Путин е като на Хитлер, преди Втората световна война“, добави той. 

„Неговият апетит се увеличи след анексията на Южна Осетия и Крим. Ако Западът продължава да толерира този процес, това няма да има край“, каза Паси.

По думите му, Русия ще нахлуе в Украйна, но не се знае кога и как. Той настоя, че за Русия трябва да се говори с голямо уважение, но и с голямо въоръжение.

„Ние у нас продължаваме да мислиме за нас като България, но ние сме НАТО, ние сме ЕС“, каза още той. Според него, ако се изместят ядрените оръжия от Западна и Централна Европа в България и Румъния, паритета ще бъде възстановен.

Куба може да се присъедини към НАТО, а Русия не иска да разговаря с Европа, каза още той.

„Ние не можем да влезем във война с Русия заради Крим, за съжаление. Както се обединиха едно време Източна и Западна Германия, така и Крим ще се обедини с Украйна един ден“, обясни бившият външен министър.

По неговите думи, тази част от Украйна, която е незасегната от Русия, може да бъде приета в НАТО още сега.

„Българската реакция можеше да бъде и по-бърза, но това е преодолимо“, каза той, по повод реакцията на правителството след скандала с руския ултиматум за излизане от НАТО.

„Русия е голямата заплаха, но големият проблем е Китай. Голямата задача на Запада в отношенията му с Китай е създаването на алианс с Китай. Ако България поеме инициативата, ще седим много по-добре на западния терен“, завърши Паси.

Tagged

1 thought on “Ново двадесет: Паси-то иска да се преместят ядрените оръжия на Запада в България и Румъния!

  1. Кретенизмите на този сбърканяк нямат край. Правете си изводи какви уродливи екземпляри са се докопали до политиката на нещастното ни Отечество!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *