Одобрението към Лиляна Павлова расте! /шокиращо социологическо проучване/

България отблизо

Ако в България не се случи нещо изключително, няма да има предсрочни избори тази година.

Това каза социоложката  Боряна Димитрова от „Алфа рисърч”. Според нея няма рязко изразено недоволство на народа към управлението и няма създадена ситуация, заради която да се иска оставка на правителството.

Управляващата коалиция в момента е с леко разклатени позиции, обаче това не пречи да работи добре. Карат се, но се обединяват по време на важни въпроси, касаещи страната и бъдещето й.

Там нямало принципно разбирателство, а се обединявали на принципа  седмица до седмица. Това обаче не пречело да управляват успешно.

Народът пък свалял доверието си от един или друг министър, но тези цифри били променливи.  Например в момента най-високо одобрение имал  спортният министър Красен Кралев. Той пожънал такива успехи, че спрямо летния период буквално имал  взрив от одобрение. Причината били  трите световни първенства, които се проведоха в страната ни.

Томислав Дончев остава с позитивен индекс и запазва мястото си, а след него се нареждат  Екатерина Захариева и Лиляна Павлова, които печелят сериозно одобрение. Личният рейтинг на  Красимир Каракачанов се разклатил след скандалите при патриотите и той заемал вече пето място.

Най-неодобрявани били  Емил Караниколов и Цецка Цачева. /То пък оставаше и там рейтингът да лети/

Всички институции от през лятото са загубили голяма част от одобрението на хората, каза още Боряна Димитрова. Докато се карат, никой не печели. До 2,5% се стопява разликата между ГЕРБ и БСП, но това не се дължало на мобилизацията на опозицията, а на издънките на управляващите. А ГЕРБ пък нямали убедителна обществена алтернатива.  А у обществото имало само раздразнение.

Затова предсрочни избори няма да има!

Ние, като редови, но все пак мислещи читатели на социологическите откровения имаме обаче няколко въпроса.

Защо в проучването няма цифрата за рейтинга на самия министър-председател?

А на президента?

Защо няма нито една цифра с колко е скочило одобрението  на Кралев и ако е скочило, не е ли смешно и даже трагично българите да вярват само на спортния си министър?

Какъв е този позитивен индекс за Екатерина Захариева и Лиляна Павлова? В какво се изразява? 5 процента, 10 процента? + пункта, 8 пункта?

Министър на какво е ЛилитУ, та жъне такива успехи и народът си изпочупва ръцете да й вдига рейтинга?

В цялата тази каша от твърдения няма нито една цифра.

А после някой се чуди защо народът не вярва на социолози…

На политици пък съвсем!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “Одобрението към Лиляна Павлова расте! /шокиращо социологическо проучване/

  1. ТЕЗИ „ПСЕВДОСОЦИОЛОЗИ“ МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВОТО! “ КОЙТО ПЛАЩА ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *