Ожесточени градски боеве в ивицата Газа, поразена е колона с израелска бронирана техника

Свят

В ивицата Газа се наблюдават интензивни градски битки между израелската армия и бойците на Хамас.

Израелската армия пусна нови кадри от сблъсъците, включително видео от битка близо до болница Ал-Кудс в Газа, съобщават световните издания.

В резултат на боевете са повредени израелски танкове Merkava, бронетранспортьори Namer и бронирани булдозери Caterpillar, разположени близо до болница Аш-Шифа. Израелските сили водят масиран огън по сгради, където може да се намира противникът.

Генерал Амир Али Хаджизаде, командир на въздушно-космическите сили на Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран, е заявил, че конфликтът между Израел и Хамас е излязъл отвъд ивицата Газа и се е разпространил в Ливан и ще продължи да се разширява.

Междувременно, израелските военновъздушни сили нанесоха въздушни удари и подложиха на артилерийски обстрел цели в Южен Ливан, след като проиранското движение „Хизбула“ извърши няколко нападения срещу армейски постове на ливанско-израелската граница, информира ДПА.

Израелски позиции край село Маргалиот в близост до Голанските възвишения и край граничните градове Джифта, Матат, Шомера и Араб ал-Арамше на югозапад също са били атакувани, съобщи армията.

От своя страна „Хизбула“ пое отговорност за няколко нападения в близост до ливанската граница и заяви, че е нанесла „директни удари“.

В отговор израелската армия бомбардира няколко града в западния и централния сектор на Южен Ливан, сред които Ал Лабуне, Ал Накура, Блида, Раб Тлатин, Маркаба, Тайр Харфа, Хаунин, Айтарун, Одейсех, Майс ал Джабал, Айта ал Шааб и Хула.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *