От последната минута: Цветанов официално напусна ГЕРБ, имало и други да напускат! Ще се разцепи ли този мастодонт?!

България отблизо

„Днес в 13ч. в първичната структура на ПП ГЕРБ София-град Изгрев подадох заявление за напускане на партията“. Това съобщи Цветан Цветанов във Фейсбук.

Бившият втори в ГЕРБ написа дълъг статус, в който обяснава мотивите си. „Напускам партията, за чието създаване и укрепване съм работил дълго и усилено, убедено и безрезервно. Работата ми сред хората от тази партия през изминалите години изпълваше живота ми със смисъл и удовлетворение. От ГЕРБ тръгваше оптимизмът ми за бъдещето на страната, а хората, които срещах ежедневно, ми даваха безценното за всеки политик усещане за добре свършена работа и перспектива. Благодарен съм“, казва Цветанов.

Той допълва, че от известно време, обаче, членството в ГЕРБ не е повод за гордост – нито за него, нито за немалко други членове на партията. „Някои неблагоприятни тенденции в управлението на страната и на партията, доведоха до това, че в крайна сметка беше надскочен дори моят висок „праг на търпимост“, пише още Цветанов.

По думите му ГЕРБ все по-малко се вслушва в членовете си, което било видно от местния вот през есента на 2019 г.

„Това вече не е партията, с която дълги години бях свързан. От днес аз прекратявам членството си в ГЕРБ“, заключва Цветанов, пише в свой материал информационна агенция monitor.bg.

Значи по всичко изглежда, Цветанов има намерение да разцепи ГЕРБ. Това е добра новина за хората в България, понеже накрая може да настъпи предизвестеният край на този партиен и държавен мастодонт.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *