От последните минути: Полицията маха палатковия лагер пред Паметника на Съветската армия! Страстите са нажежени до червено! БОЕЦ ликуват

България отблизо
Полицията потвърдила, че тази сутрин ще се изпълнява заповедта за поставянето на ограда около паметника на Съветската армия и премахване на палатковия лагер. Информацията съобщи Мая Манолова и очевидно е стигнала и до Костадин Костадинов, който призова за подкрепление в социалните мрежи.

„Фашистите трябва да бъдат спрени. Фашизмът няма да мине през България за втори път“, написа Костадинов, според когото очевидният неуспех снощи пред паметника да се стигне до сблъсъци между палаткуващите и феновете на ПФК „Левски“ е накарал „поръчителите на провокацията да се намесят“.

 

„Нека който може да отиде там и да бъде заедно с хората от Възраждане, които дежурят там от седмици вече“, написа Костадинов.

 

“Сгъвайте палатките, идваме след малко” бяха заканите, които се развяха от трибуните по време на мача, завършил с равенство след гол на сините в последната минута. Запалянковците на “Левски” се заканиха да повторят демонстрацията си отпреди седмица, когато с плакати и бомбички футболните фенове поискаха паметникът да бъде премахнат незабавно.

 

Кордон от полиция в района на паметника предотврати сблъсъци между пазещите Паметника на съветската армия и футболните запалянковци. На място бяха и представители на партия “Възраждане”.

 

За поставянето на ограда около паметника се разбра наскоро. Кметът на район “Средец” Трайчо Трайков поиска такава да бъде поставена и да бъде ограничен достъпа на граждани с цел обезопасяване при демонтажа на плочите с надписи по фасадата. В сряда кметът уточни пред медиите, че „няколко палатки не пречат на изпълнението на решението на СОС и демонтирането на паметника“ и уточни, че палатките не са съгласувани да бъдат там и съответно са незаконни.

 

Снимки в социалните мрежи вече показват, че огражденията се поставят около паметника.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *