Още утре се подновява ваксинацията с „АстраЗенека“ в България!

България отблизо

Няма проблем всички държави членки на ЕС да продължат да прилагат ваксината на „АстраЗенека“.

 

Това каза на брифинг директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фар. Богдан Кирилов във връзка с решението на Европейската агенция по лекарствата за безопасността на ваксината на „АстраЗенека“ срещу COVID-19.

Това става, след като по-рано днес Европейската агенция по лекарствата се произнесе за ваксината на „АстраЗенека“ и я обяви за безопасна.

„Имаме заключение за случая от Пловдив. Не се наблюдават тромбози. Имаме основание заповедта за блокиране да бъде отменена и още от утре да може да бъде прилагана ваксината“, каза още Кирилов.

От утре стартира работата на електронната система за записване, както и ваксинирането на лицата, които бяха записани през електронния портал, съобщи Жени Начева.

„Още тази вечер ще известим лицата, които бяха записани за 12 април за ваксиниране, за да могат утре да се явят във ваксинационните центрове и да получат своята първа доза от ваксината“, каза тя.

Количествата от ваксините ще бъдат предоставени на съответните места. Ако има хора, които няма да се явят утре, се допуска да бъдат ваксинирани допълнителен брой лица, които се явят или са записани за съседни дни – 12 и 13 април.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *