Паника в Артьомовск! Украинските офицери не знаят какво да правят, войските се топят и разбягват!

Свят

Офицерите от украинската армия, които се намират в района на Артьомовск, изпаднаха в паника поради липсата на заповеди от командирите да напуснат града, пишат чуждите агенции.

 

Както каза Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на Луганската народна република, поради успеха на руските войски в този район положението на въоръжените сили на Украйна се влошава всеки ден.

„Положението на въоръжените формирования на Украйна, поради успеха на нашите войски в района на Артьомовск, се влошава всеки ден. В момента има всички основания да преместим нашия командно-контролен център на по предни позиции“, каза Марочко.

В същото време, командирите от Киев, в тази ситуация дори не обмислят варианти за отстъпление на своите подчинени. Този факт е изключително тревожен за висшите офицери, намиращи се в района на Артьомовск, и предизвиква у тях истинска паника, подчерта Марочко.

По-рано стана известно, че руските военни са постигнали значителен напредък в Артьомовското направление. Както каза съветникът на изпълняващия длъжността ръководител на ДНР Игор Кимаковски, съюзническите сили постигнаха огневи контрол на всички основни пътища. По-късно Денис Пушилин, изпълняващ длъжността ръководител на ДНР, също съобщи за успехи в Мариинското и Артьомовското направление.

В редовете на въоръжените сили на Украйна се увеличи броят на дезертьорите, след като ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви загубите на въоръжените сили на Украйна от началото на спецоперацията. 

Това заяви пред чужди медии представителят на Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко, позовавайки се на данни на разузнаването. Според него скандалът се е отразил изключително негативно на морално-психологическото състояние на украинските войски.

„Увеличи се броят на саботажите, нерегламентираното изоставяне на позиции, пререкания с командването и пълното отчаяние у украинските войници. Също така случаите за употреба на наркотици и алкохолът са се увеличили”, каза Марочко.

По-рано ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви загубите на въоръжените сили на Украйна от началото на „спецоперацията“. Според ЕС тази цифра е повече от сто хиляди украински военни. Видео съобщението на Лайен беше публикувано в Twitter. Само след няколко часа откъсът за загубите изчезна от видеото.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *