Пасторк би, души и малтретира седемгодишно дете, а вечер го затварял в…кокошарник

България отблизо

С побой, душене и наказания е малтретирано 7-годишното момиче, принуждавано да спи в кокошарник във Врачанско, става ясно от съобщение на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Оряхово, която разследва случая.

Досъдебното производство е за извършено престъпление по чл. 143, ал. 3, ал. 1 от НК – принуждаване другиго да претърпи нещо, противно на волята му, с употреба на сила и заплашване в условията на домашно насилие.

„В рамките на Координационния механизъм за взаимодействие между институциите и организациите при работа в случаи на деца в риск с участието на прокуратурата са сформирани екипи от специалисти. Извършен е оглед на местопроизшествието – частен имот в село в община Мизия, област Враца, проведени са разпити на пострадалата и свидетели“, съобщават от държавното обвинение.

Събрани са доказателства за това, че 31-годишният Д.И. принудил малолетното момиче да живее и спи в селскостопанска постройка противно на волята му. Мъжът употребил сила и заплашване спрямо малолетното дете – нанесъл му побой, душил и му налагал наказание посочват от прокуратурата.

Многократно момичето било затваряно само в помещение без елементарни битови условия – без дневна светлина и отопление, принудено да нощува на дървена дъска, поставена върху автомобилни гуми, да се храни един път дневно.

В процес на установяване е периодът, през който е извършвано престъпното деяние.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Враца Д.И. е привлечен в качеството на обвиняем.

По искане на прокуратурата спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Престъплението, за което Д.И. е обвинен, е с изключително висока степен на обществена опасност. Наказуемо е по закон с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Пострадалото момиче е изведено от опасната среда със съдействието на представителите на социалните институции.

Проверява се съпричастността и на други лица към извършеното деяние.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *