Пеевски: Към Радев има много въпроси, на които трябва да отговори, защото превърна Президентството в една тъмна институция, пълна с много кеш

България отблизо

Темата за Конституционния съд е приключена. Бяха избрани двама достойни кандидати, които ще положат клетва в петък. Тема няма. А ако президентът Радев е достоен, да излезе да подаде оставка, да си направи партията, а да не отклонява вниманието с теми, които са приключили.

Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски остро коментира опита на президента Румен Радев да блокира встъпването в мандат на новоизбраните от НС членове на Конституционния съд.

Радев просто си анонсира в момента проектчето  „Трети март“ и затова се опитва да влезе във война с евроатлантическото мнозинство, този проруски президент, обясни Пеевски.

Съветвам го да не се занимава с това, просто  да подаде оставка днес, да си основе проекта и да излиза да се занимава с избори. Да не се крие зад имунитета си, допълни той.

Моето мнение е, че президентът се страхува  да излезе като лидер на тази партия и пак ще сложи някое „бау бау“ отпред, както го е правил досега  и ще се скрие, предупреди председателят на ПГ на ДПС.

Да се определи какъв е, призова Пеевски. Днес Нинова го съветва да скача – той скача. Първо да реши дали е нейното цирково куче или ще става лидер на партия. Но той се страхува да основе партия, защото се страхува за имунитета си.

Пълният имунитет, който има в момента. Защото мнението ми е, че вие трябва да попитате какво стана с разследванията за президента Радев. Да сте чули нещо за тях, призова Делян Пеевски медиите.

Може би трябва да видим в какви отношения е той с главния прокурор. Да не би да има дела на трупчета. Хубаво е да поровите, какво се случи с записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си, има ли край това дело или няма? Къде е скрито? От Гешев ?! От сегашния главен прокурор?! Или от някой друг ?! Това са въпроси, на които президентът Радев трябва да отговори, категоричен бе Делян Пеевски.

Събрал достатъчно средства за двете години, корупционният кръг с неговите съветници около него е чудовищен. Къде потъна „Пътят за Копринката“, къде потъна Сотир Ушев, кой е касиерът? Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе.

Надявам се след като направим новия закон за съдебната власт ще има прокуратура, ще има служби и разследвания.  Защото това е невъзможно, едни хора с парите, които събраха за две години да си правят партия, настоя председателят на ПГ на ДПС.

Президентът трябва да спре да тъне в комфорт, трябва да излезе и да отговори. За мен прожекторът трябва да свети към Президентството – една тъмна институция пълна с много кеш.

ЕТО ВИДЕОТО

Източник БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Пеевски: Към Радев има много въпроси, на които трябва да отговори, защото превърна Президентството в една тъмна институция, пълна с много кеш

  1. Крадеца вика дръжте крадеца. Тебе Пеевски те свързват с най-големите грабежи и затова си в списъка на Магнитски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *