Петков: Летял съм на 8 хил. м. без кислород. Костадинов: Липсата на кислород води до повреди в мозъка

България отблизо
„Докато вие сте били в казармата, аз съм летял на 8 хил. метра без кислород, за да спасявам български граждани“. „Разбирам. Кислородната хипоксия води до повреда на невроните, водеща до сериозни повреди в мозъчната дейност“.
Репликите бяха чути от Кирил Петков от ПП-ДБ и Костадин Костадинов от „Възраждане“ в рамките на дебатите за вота на недоверие в сферата на отбраната.

„Господин Петков – съгласен съм, че трябва да имаме техника от 21 век, безспорно. Но ни предлагате не техника от 21 век, а техника от втората половина на 20 век. F-16 е модел от 1969 г. Все още няма нищо такова произведено, не сме го пипнали и не знаем – всичко може да пишат американците. За разлика от вас съм ходил в казармата и да ви кажа – работил съм като оператор ръчно съпровождане на зенитно-ракетен комплекс от 68-ма година. Мен като ме обучаваха ни обясняваха, че толкова ни е безнадеждно остаряла техниката. Даваха ни 22 секунди живот“, каза Костадин Костадинов от трибуната на парламента.

„За разлика от вас съм летял на 8 хил. метра без кислород, за да спасявам български граждани. Докато сте стояли някъде в казармите, аз съм спасявал хора. Но това е отделно. Благодаря, че споделихте, че 20 секунди може да бъде разликата между живота и смъртта по време на военна операция. Тук с блок 70, който е нов дизайн на F-16, се дават 40 секунди предимство над МиГ-овете. Ако бяхме придобили други самолети, тези 40 секунди нямаше да са факт. Знам, че много хора, които защитават руски интереси, не са доволни да имаме самолети, които да са с преимущество над МиГ-29, но имаме министър на отбраната, който знае това и защитава българския интерес“, отвърна Кирил Петков.

„В казармата не се стои – отиваш и работиш за българската национална сигурност. Служиш, не стоиш. Обидихте стотици хиляди български мъже. Отдавам го на това, че сте летял на 8 хил. метра без кислород, защото кислородната хипоксия води до повреда на невроните, водеща до сериозни повреди в мозъчната дейност“, отговори Костадинов.

Tagged

1 thought on “Петков: Летял съм на 8 хил. м. без кислород. Костадинов: Липсата на кислород води до повреди в мозъка

  1. Киро лъжеца преди да си летял си бил сувреден мозък с мадуренко е още от раждането

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *