Петър Витанов: Има остра необходимост от президентска партия

България отблизо

Над 70% от българските граждани искат запазване на 3 март като национален празник на нашата страна. Това обясни пред БиТиВи евродепутатът Петър Витанов.

Инициативният комитет ще събере нужните подписи, за  да се отвори дебата по темата. Ще оказваме натиск, докато сме сигурни, че този въпрос е решен, закани се той. Целта на инициативния комитет е да не се допусне промяна на националния празник, смята Витанов.

Има очакване сред хората президентът да направи партия, дори има остра необходимост от президентска партия, по думите му. Една от причините е, че няма алтернатива. Дори сглобката се срамува да се нарече коалиция, заяви евродепутатът. Тази необходимост от алтернатива поражда това очакване. Хората искат вижданията на президента да станат реалност в техния живот, изтъкна Витанов. Така че той отново повтори, че има необходимост от президентска партия, по мнението му.

Инициативният комитет за 3 март може да прерасне в партия, това искат хората, категоричен бе той. Друг е въпросът, че тя няма да се нарича примерно „Трети март“, понеже президентът никога не би си позволил партия му да ползва името на най-свещения празник в родината ни.

Управляващата коалиция е отвратителна, според евродепутата. Има нужда от партия, която може да придвижи държавата напред, убеден е той. Психолог да обясни действията на управлението за ограничаване на правомощията на президента, съветва Петър Витанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *