Плевнелиев пак изпълзя и отсече: Провалът на Радев е пълен и очевиден!

България отблизо

Северна Македония трябва да бъде член на Европейския съюз и НАТО. Това сподели в интервю за “Фокус“ Росен Плевнелиев, президент на България от 2012-та до 2017-та година.

,,През 2012 година, аз бях този политик и човек, който казах за първи път, че проблеми със Северна Македония има. Преди това в продължение на години Европейската комисия казваше, че няма проблем. Президентът Георги Първанов ходеше многократно в страната, без да отчете проблемите. Благодарение на Европейския съюз, Европейската комисия и промяната в политиката спрямо Северна Македония ние стигнахме далеч. Кабинетът на Борисов и външният министър Екатерина Захариева постигнаха тези резултати и подписаха Договора за добросъседство. Отчетоха и успешно българско председателство на ЕС с акцент Западните Балкани“, обясни още Плевнелиев.

По думите му, страната ни има ясна позиция и не трябва да дава “червен картон“ на Северна Македония.

,,Единственият, който не одобри постиженията, беше президентът Румен Радев. Неговият външнополитически провал е очевиден. Той реши да прави среща на високо ниво и да чертае червени линии. В никакъв случай не трябва да демонстрираме фалшиво патриотарство преди изборите. България не трябва да е страната, която да удари шамар и да покаже “червен картон“ на Северна Македония. Добре, че от кабинета с прагматизъм и мъдрост спасиха положението“, коментира бившият държавен глава.

Нека кажем на Плевнелиев, че ние спорни въпроси с Македония нямаме. Имаме спор с „елита“ на тази исконна българска провинция. Един елит, който е заграбил властта с помощта на САЩ и ЕС и сега се правят на самостоятелна държава. Но целта на евроатлантиците не е добруването на нашите съседи. Целта е да използват територията им като плацдарм за евентуално нападение срещу Русия.

А с народа, да става, каквото ще. И може би съвсем скоро „македонците“ ще поискат да се съединят с България. По простата причина, че албанците вече почти ги претопиха. И ако не желаят Македония да се превърне в Албания, трябва да се молят на нас. И на Русия, която те сега непрекъснато оплюват.

Затова нека Плевнелиев да не каканиже срещу президента Радев, който иска да сложи нещата на мястото им. А като говори за българските комунисти, нека да не забравя за себе си и за баща си. Понеже тогава те също са били „комунисти“. Разбира се, в големи кавички. Защото за нагаждача няма партия и кауза. Единствената му партия са парите и властта.

И изобщо не е вярно, че в Русия ни мразели, затова ни оставили. Русия никога не ни е оставяла. Напротив. Точно Русия искаше да ни направи най-голямата и най-мощна държава на Балканите, в чиито граници влиза и днешна Македония. Нека Плевнелиев си спомни, че именно Западът попречи на това. Но едва ли можем да очакваме от него подобно нещо.

istinata.net                                                         

Tagged

1 thought on “Плевнелиев пак изпълзя и отсече: Провалът на Радев е пълен и очевиден!

  1. Няма ли кои да строши кокалите на това говедо?
    До кога ще ни облъчват с неговите щуротии?
    Не е ли време за възмездие,?
    Колко още трябва да шпионира
    За са сащ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *