Бивш разузнавач обясни какво страшно поражение чака украинците в най-скоро време

Свят

В обозримо бъдеще въоръжените сили на Руската федерация ще нанесат стратегическо поражение на въоръжените сили на Украйна.

 

Това заяви в YouTube канала Judging Freedom американският военен експерт, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър.

Пенсионираният офицер смята, че в момента Украйна търпи поражение на всички фронтове на фронтовата линия.

Украинските формирования вече значително са изчерпали резервите си, което ги е поставило пред пълно фиаско, убеден е Ритър.

Според анализатора руската армия скоро ще постигне една от основните цели на провеждащата се специална военна операция – да нанесе стратегическо поражение на украинските формирования, което ще промени по-нататъшния ход на събитията.

Започвайки контранастъпление в запорожското и южно-донецкото направление, Киев очакваше, че руската отбранителна линия ще бъде пробита.

Но тази цел не беше постигната. Освен това въоръжените сили на Украйна претърпяха огромни загуби на фронта.

Касетъчните боеприпаси, които набързо бяха доставени на украинските войски от САЩ, не можаха да променят ситуацията на фронтовата линия, тъй като бяха неефективни в съществуващите условия.

А и сега в западната преса все по-често започват да се появяват критични оценки за бъдещите перспективи на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна.

Например Дейвид Екс в списание Forbes обърна внимание на факта, че украинските войски започнаха да хвърлят в битка стари съветски танкове и бойни превозни средства на пехотата и това вече може да означава големи загуби в бронираните превозни средства, прехвърлени от Запада.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *