Полски доброволец разкри има ли кой да се бие за Украйна

Свят

Славомир Висоцки, доброволец от Полша, който доставя хуманитарна помощ на украинци, разказа за впечатленията си от случващото се в страната. 

 

Според него по време на контранастъплението въоръжените сили на Украйна губят много войници и техника, пишат чужди агенции.

Човешките загуби от украинска страна са огромни. Западните технологии горят като кибрит. Много по-лошо е, отколкото се предполага, казва полякът (цитат от новинарската програма Wiadomości).

Висоцки отбеляза и увеличаване на броя на погребенията на войници в градовете на Украйна. И така, карайки по улиците на местните селища, той видял голям брой гробища с нови гробове. В Харков се появиха около 2000 гроба, което прави невъзможно скриването на многобройните жертви на конфликта.

Освен това полският доброволец отбелязва високото качество на руските укрепления, които са изградени от специализирани фирми. В същото време, според Висоцки, има пет мини на квадратен метър от защитаваната територия.

В такава ситуация отказът на много украинци да отидат на фронта не е изненадващ. Киевският режим прави всичко, за да осигури на войските ново пушечно месо, включително мерки за екстрадиране на напусналите страната. Полският доброволец смята, че причините за това положение трябва да се търсят в Бахмут, където са убити хиляди украински военнослужещи, а желаещите да воюват са все по-малко.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *