Президентът на Чехия: Шпионският скандал с Русия е измислен!

Свят

В извънредно телевизионно обръщение, президентът на Чехия Милош Земан заяви, че цели шест години в докладите на чешките служби за сигурност, не е присъствала информация за „руски агенти“, относно инцидента с взривения склад в село Върбетице, 

 

„Мога да заявя, че в доклада на Службата за сигурност и информация се отбелязва, че няма доказателства и свидетелски показания, че е имало двама чужди агенти, които са били във Върбетице. Когато помещенията на втория склад бяха проверени непосредствено преди експлозията, там не е било открито взривно устройство“, каза още Земан.

Президентът каза още, че в продължение на 6 години в докладите за инцидента не е присъствала информация за „руски агенти“ и сега изведнъж такава информация се появява от нищото.

Земан призова да се изчакат резултатите от разследването на инцидента, преди да се правят окончателни изводи за причините му.
По думите му, по делото все още има много „бели петна”.

Той добави, че се доверява напълно на полицията, прокуратурата и хората, които работят по разследването на взривовете.

Припомняме, че на 17 април министър-председателят на страната Андрей Бабиш обяви, че властите подозират руските специални служби за участие в експлозията в склада за боеприпаси във Върбетице през 2014 г. Малко по-късно през деня Чехия обяви решението си да експулсира 18 руски дипломати от страната.

Tagged

2 thoughts on “Президентът на Чехия: Шпионският скандал с Русия е измислен!

  1. До болка познат слугинаж. И нашия „гл. прокурор“ Гешев действа по същия Сценарий и Указания!

  2. Тактика на ЗАПАДНИТЕ ПИРАТИ: ОЧЕВАДНИ СИМВОЛИ: Знамето им е ЧЕРЕП С КОСТИ; имат и празник „ХЕЛУИН“ със символ ЦЯЛ СКЕЛЕТ; РОБОВЛАДЕЛЦИ! За отношението към България: Берлинския ИМ конгрес, Нйойския ИМ договеор, германец запалил Райхстага, БЪЛГАРИТЕ ВИНОВНИ; турчин стрелял срещу папата, БЪЛГАРИТЕ ВИНОВНИ; либиец заразил банките, Българските медицински сестри виновни, па БОЙ да си „признаят“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *