Пригожин се закани на Макрон! Франция няма да ни спре!

Свят

Евгений Пригожин не се поколеба да извади на бял свят големия мерак на Франция, която иска да задържи своите колонии в Африка.

За да му отмъсти френския парламент каза, че неговата групировка „Вагнер“ била терористична организация.

Затова в сряда Евгений Пригожин заплаши директно френския президент Еманюел Макрон, пише европейската редакция на „Политико“.

Отговаряйки на въпрос на руски журналисти, Пригожин заяви, че „Вагнер“ е спасявала хората в Централна Африка от неоколониалната политика на Франция в тази част на света. На всичко отгоре ЧВК „Вагнер“  измести присъствието на Франция в региона като просто се подигра на френските колониални части там.

Няма да се поколебаем да отговорим достойно на тези френски колониалисти, добави Пригожин. „Можем да се противопоставим успешно както на Макрон, така и като цяло на всеки, който лее мръсотии (за „Вагнер“).

ЧВК „Вагнер“ действа от няколко години в Централноафриканската република, където нейни части, според множество съобщения в пресата, охраняват диамантените мини от попълзновенията на Запада. Според Пригожин тези диаманти принадлежат на народа в Централноафриканската република. Сили на „Вагнер“ има и в Либия и Мали.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *