Прокуратурата скочи на Сидеров, заради уронване авторитета на Мутафчийски!

България отблизо

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод изявления на общинския съветник и лидер на „Атака“ Волен Сидеров.

От държавното обвинение посочват, че в телевизионно предаване, излъчено на 12 април, Сидеров многократно призовава за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването относно пандемията от коронавирус. Същите призиви са изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.

По тази причина прокуратурата е започнала разследване за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки. Заради това му бе наложена мярка за неотклонение гаранция в размер на 50 000 лева, пише в свой материал информационна агенция Нюз.бг.

Припомняме, това не е първият сблъсък на Сидеров с органите на реда и съда. Но това е част от битката му срещу статуквото на ГЕРБ. Доколко обаче е правилно да призовава за масовост на Великден е под голям въпрос. Защото ограничителните мерки не са измислени от Мутафчийски. Те бяха приложени за пръв път в Китай и то в драстично форма. Русия също наложи строга карантина и Патриарх Кирил дори затвори храмовете.

Затова не можем съвсем да разберем подбудите,които са накарали шефа на Атака да отправи такъв призив към хората. Понеже, когато има големи маси хора на едно място заразяването става бързо и дори понякога взривоподобно. Така че особено болните, възрастните и с нисък имунитет хора,  е по-добре да стоят далеч от такива мероприятия.

Tagged

2 thoughts on “Прокуратурата скочи на Сидеров, заради уронване авторитета на Мутафчийски!

  1. Всучко неадекватно,некомпетентно с вируса е предложено от майтапчийски на жалкото правителство в лицето на ББи то ги налага на простия народ,а той от своя страна ги изпълнява.

  2. Не съм фен на Сидеров и е глупаво , но това което прави ПРОКУРАТУРАТА, Гешев е диктатура на ББ Герб, Чили , Аржентина , хунта, мутри . „Всякакви мисли за солидарност, гражданство, икономика са безмислени. Днес родина, правителство и светът не ме интересиуват“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *