Проф. Боян Чуков: Войната става тотална, а Европа е обречена, ако се включи в нея!

Свят

След като руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия се обърнахме към външно-политическия анализатор проф. Боян Чуков с молба да направи анализ какво означава това за Европа и за света.

Ето неговият коментар:

 

Проф. Боян Чуков
специално за Епицентър. бг

Русия обяви частична мобилизация.
Путин подписа съответния указ, който вече влезе в сила. Мобилизираните граждани ще получат всички съответстващи изплащания и привилегии.

Частичната мобилизация се планира да обхване около 300 000 човека. Това е 1% от общия мобилизационен ресурс на Русия.

Путин заяви: „Подлежат на мобилизация само граждани, които в момента са на отчет като запасни, и преди всичко тези, които са служили в редовете на руската армия, имат определени военни специалности и съответен опит“.

Реално погледнато до този момент в Русия вървеше скрита мобилизация под формата за набиране на доброволци. По времето на военния министър Анатолий Сердюков в периода 2007-2012 г. от руската армия бяха освободени около 160 000 офицери. Една част от тях водени от патриотични подбуди се завърнаха във въоръжените сили на РФ. Опълченците на ДНР и ЛНР се вливат и стават част от руската армия.

Вероятно ще има мобилизирани от Херсонска и Запорожка области, които ще станат подчинени на Шойгу. Мобилизацията ще засегне предимно служители на силови ведомства като ФСБ, МВР, Росгвардия, МЧС и други. С предимство ще се третират артилеристи, свързочници, танкисти, ракетчици.

Мобилизацията стана, защото точката на необратимост във войната между Русия и Запада е премината.

Да се говори за война между Русия и Украйна е несериозно.
Датата 21 септември, е по-важна дата от 24 февруари. Русия започна Специалната операция без ясен хоризонт, без постоянна конкретна цел. Сега всичко е пределно ясно.

Срещу мобилизацията имаше огромна съпротива от страна на руските либерали. Между 5 и 6 милиона руснаци притежават значителна недвижимост и банкови сметки на Запад. Поне 1 милион от тях ще напуснат РФ. Обикновеният руснак не обича тези свои сънародници, които изкарват много пари в Русия, а ги харчат в чужбина.

Президентът успя да се наложи и обяви частична мобилизация. Ситуацията по фронтовете на Новорусия налага това решение. Руснаците масово го подкрепиха. Защото разбраха окончателно, че ако не разгромят своя противник, ги чака смърт, гибел на руската държава и смазване на Руската цивилизация.

Войната става тотална. Всичко едва сега започва. И ако все пак има някакъв шанс руснаци и американци да се договорят, то за европейците и в двата случая предстои да влязат в апокалиптичен сценарий и да преживеят огромна драма. Европа е обречена, но не всички европейци са го осъзнали.

През изминалите месеци бяха „осветени“ повечето законсервирани в Русия звена на 5-та и 6-та колона. И то не само в либералната среда. Преговори е почти невероятно повече да има.

Войната ще продължи до пълна победа на една от двете страни. Путин в своето обръщение сподели, че на досегашните преговори между Киев и Москва е имало възможност за постигане на мир, но Западът не е позволил.

Вчера Макрон се опита да говори с Путин, но получи отказ. Руският президент разговаря само с Ердоган.

Обявените референдуми в ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области за присъединяване към РФ ще вървят по график. Дори отсега е ясно, че желаещите да се присъединят към Русия са огромното мнозинство от гражданите. И точно затова, при продължаващите артилерийски обстрели на ВСУ на градовете и селата в контролираната от руснаците територия, могат да се очакват „изненади“ за ВСУ от Кремъл.

Ако цитираните по-горе региони се превърнат в субекти на РФ, то намиращите се на тяхна територия украински и натовски военни подразделения и ЧВК ще се окажат в много специфична ситуация с тягостни перспективи.

На Кремъл му предстои битка и на вътрешнополитическия терен. Опозицията ще започне да клати ситуацията вътре в страната. Ще говори за „моГилизация“. Западът също ще обяви мобилизация на своята агентура за влияние в РФ.

В своето обръщение Путин напомни два пъти за правото на Русия да употреби атомно оръжие при заплаха за териториалната цялост на страната. А това не е шега или блъф.

Русия разполага с над 6000 бойни атомни глави и има възможност да ги изпрати хиперзвуково във всяка една точка на нашата планета.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *