Проф. Боян Чуков: В края на тази година ще дойде Дядо Мраз, а не Дядо Коледа!

България отблизо

Геополитическият анализатор проф. Боян Чуков направи доста мрачна изборна прогноза. По думите му преди появата на „Продължаваме промяната“ (ПП), изборите били донякъде нормални, но с идването им бъдещето на България е изложено на риск.

„За ПП и нейния електорат няма такъв субект като „България“. Хора които нямат Родина, с няколко чужди гражданства или либерални космополити, адепти на Клаус Шваб. Живели дълги години на грантове на чужди НПО-та“, заяви проф. Чуков.

 

Ето какво още написа той в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса): 

„Трагедията на поредната предизборна кампания е, че политиците на статуквото (управляващи и опозиция) предлагат само елементарни „морковчета“ на електората. Които отдавна са с изтекъл срок на годност и не стават за консумация.

Ще увеличим пенсиите, ще увеличим минималната заплата, ще свалим цената на газа и горивата, ще се борим за социална и сигурна държава и много други залъгалки. Това е като да предлагаш газирана вода, захарен памук и пуканки на гладни хора с цел да бъдат нахранени. Защо смятам така? Ами защото при неработеща икономика, дори при никаква икономика, каквато е нашата, може да увеличаваме заплати и пенсии до тавана, но съвсем скоро държавата няма да има пари да ги изплаща.

Политиците отиграват всичко ситуационно. Хоризонт до следващите избори или до края на мандата. Няма стратегическа визия за поне 20-на години напред. Универсалният призив е: „Или гласувате за нас или България лети в пропастта“. Ръководствата на някои политически партии на всички избори се явяват с програма минимум – 1%. Да се хване държавната субсидия и да „отлежим“ до следващите избори.

До появата на ПП поне имаше едно малко утешение. Че имаше корупция и се крадеше беше ясно на всички. Борбата бе за влизане във властта и нейното консумиране. Едни крадяха само за себе си, други заделяха и за своите партии. Това се виждаше с просто око. Това се случва не само в България, но у нас всичко е прекомерно хищническо.

Но всички до ПП имаха една обща „червена линия“. Не смееха открито и абсолютно нагло да предават националните интереси. Но не поради своята ценностна система, а поради това, че техният електорат няма да им прости на следващите избори. Правеха го, но лицемерно и по възможност дискретно. Трябваше да се правят на артисти. Овъртолваха нещата. Най-ярък пример в това отношение е БСП.

Сега с появата на ПП вече няма „червена линия“. Няма нужда от „артисти“. За ПП и нейния електорат няма такъв субект като „България“. Хора които нямат Родина, с няколко чужди гражданства или либерални космополити, адепти на Клаус Шваб. Живели дълги години на грантове на чужди НПО-та.

През октомври ще видим дали българският гласоподавател е загубил окончателно своя инстинкт за самосъхранение. Дали ще унищожи окончателно своята държава? Защото границите на Балканите дишат и нашите не са замръзнали понеже НАТО ни ги пази.

Турци и гърци дрънкат с оръжие в Средиземно море. Сърбите се въоръжават и се конфронтират с албанците, които им се заканват. Еди Рама се гаври с България, а ние се правим, че не разбираме. И се хвалим като жалки просяци, че някой щял да ни пази граници… докато се топим демографски.

В края на тази година този път ще дойде Дядо Мраз, а не Дядо Коледа… България плавно, но неудържимо 30 години се превръща в No man’s land (Ничия земя)“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *