Проф. Витанов каза защо капитализма в Русия, Украйна и България се различава като земята от небето

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна и в Израел и Ивицата Газа. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 28 ноември 2023 г.

Караме нанататък с Маркс

Карл Маркс (ден 2)

… Чрез бързото усъвършенстване на всички инструменти за производство, чрез изключително улеснените средства за комуникация, буржоазията въвлича всички, дори и най-варварските, нации в цивилизацията.

Ниските цени на нейните стоки са тежката артилерия, с която тя разбива всички китайски стени, с която принуждава силно упоритата омраза на варварите към чужденците да капитулира.

Той принуждава всички нации, под страх от изчезване, да приемат буржоазния начин на производство; принуждава ги да въведат сред себе си това, което нарича цивилизация, т.е. самите те да станат буржоа. С една дума, буржоазията създава свят по свой образ…

Това трябва да прави буржоазията, според Маркс. Чакай малко, ще кажете, а българската буржоазия това ли прави? Прави ли усъвършенстване на всички средства за производство? Не, чака чужди буржоазии да го правят. Улеснява ли средствата за комуникация?

Не, дори едно електронно правителство не може да направи, каквото е улеснено, пак е резултат от действията на чужди буржоазии. Ниски цени на произвежданите стоки? Ами, ами, гледа да надуе цената колкото може. И защо се чудите тогава, казва ни Маркс, че българската буржоазия не създава свят по свой образ, а чужди буржоазии и натрапват световете, които създават по свой образ?

Логичното заключение по Маркс е едно – българската буржоазия е псевдобуржоазия – това е мръсна пяна на повърхността на водата. Българската буржоазия няма основните характеристики, които една истинска буржоазия трябва да има. Затова тя и не може да изпълнява функцията си да движи обществото напред.

Истинската буржоазия е смачкана от псевдоюнаци, мислещи се за умни и красиви (не са нито едното нито другото). Тези псевдоюнаци са наведени от чужди буржоазии и като папуаси могат само ритуално да плющят тумбаци по жълтите павета и да каканижат заклинания.

Тази мръсна пяна трябва да бъде прочистена, за да се даде възможност на истинската буржоазия да си изпълни историческата мисия – бързо да усъвършенства средствата за производство.

Това е положението. Ето, Маркс ви казва, какво трябва да се направи, за да тръгне българският капитализъм напред. Вместо лалайкаджии и балалайкаджии, които един сняг не могат да почистят и чиято главна задача е да си набият ЛБГТ знамето, знаете къде, трябва да дойде истинската буржоазия. Тая класа не си е изпълнила историческата мисия в България.

Вместо това – всеки ден Куклено шоу. Но какво друго да очаквате от балалайкаджийската мръсна пяна? Ще ви плющи шкембето по павето всеки ден вместо да развива средствата за производство. Ще се мота, ще се хлъзга и ще се спъва всеки ден, вместо да улеснява средствата за комуникация.

Ще ви скубе с надути цени, вместо да се стреми да ги намалява. Псевдокапитализмът на мръсната пяна, свиреща на балалайка и имаща се за елит. И не си правете илюзията, че като балалайката е руски инструмент, руският елит е такъв.

Руската буржоазия, за разлика от българската, се развива в правилна посока. Украинската буржоазия не се развива в правилна посока. Българската буржоазия не се развива в правилна посока. Затова Украйна и България ще патят, а Русия има перспективи за развитие. Казва ви го Карл Маркс. Витанов ви го напомня.

Напред към войните.

Войната в Газа. Там всичко си върви според прогнозите. Върви примирие. Двете страни ксе прегрупират и довоъръжават. За да продължат войната. Да видим сега, какво правят буржоазиите от двете страни. Израелската буржоазия действа правилно. Развива средствата за производство, улеснява комуникациите, конкуренцията не позволява всеки да си вдига цените, както му скимне.

Виждате резултата – Израел се представя добре във всички войни с палестинците досега. От другата страна, какво имаме. Доста време нямаше опити за технологично развитие и войните се губеха за броени дни. Сега това започна да се променя. Има известно развитие на средствата за производство, затова настоящата война ще направи вече два месеца.

Развитието на комуникациите е изостанало в сравнение с израелските. С цените е трагедия – Газа не може да осигури изхранването си, всичко лежи на хуманитарни помощи. Вчера гледах една телевиия, където една девойка със забрадка се оплакваше, какво няма. Сложи интернета преди водата.

Което показва, че буржоазията в Газа не си върши работата и всичко разчита ва външно изхранване и осигуряване на комуникации от страна на външни фактори. Следователно, казва ни Маркс, Израел ще спечели и тази война. Буржоазията му е все още по ефективна.

Така, напред към другата война.

Големият пробив? Гледаме усовието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 61. Нищо такова не става. А какво става? Да анализираме нещата от гледна точка на фективността на буржоазиите съгласно Маркс. Руската буржоазия си е ефективна.

Средствата за производство се развиват. Оръжия си произвеждат от всякакъв вид и по много. Затова руската армия не изпитва недостиг на оръжия и боеприпаси. Комуникациите се подобряват, войната доста спомага за бързото развитие в тази посока. Магазините не са празни и цените не са високи. Руската буржоазия се представя добре, ни казва Маркс. А украинската?

Разитие на средства на производство? Ами, ами, Украйна е на системи и ако системите бъдат спрени, ще рухне след месец – два. Дори собствен завод за патрони нямат. По технологично развитие украинската буржоазия отстъпва далеч на руската. А в края на съветските времена не беше така – Украйна беше най-технологизираната част на Съветския съюз.

Но-о-о-о, 30 години действие на псевдобуржоазия и ето ви резутата. Собствени комуникационни системи? Добре, че е Илон Мъск със Старлинк. Тоест, и тази буржоазия чака чужди буржоазии да и свършат работата. Ниски цени? Добре, че са милиардите наливани от Европейския съюз, иначе инфлацията отдавна да е изтърбушила Украйна. Сумарно погледната, анализът по Маркс недвусмислено ни поазва, кой ще спечели тази война.

Анализът, той е недвусмислен, но какво от това, когато на върха на обществото ти стои псевдобуржоазна пяна вместо истинска буржоазия съгласно Маркс? Ами, седим в блатото, бауцаме, плющим шкембетата по паветата, забиваме ЛБГТ знамето където са ни указали да го забиване и толкоз.

Ден след ден. Толкова си могат. Кукленото шоу. 10 сантиметра сняг и лъсна какви са възможностите на българската псевдобуржоазия. Истинският капитализъм май нещо е подминал България.

Да завършим със Закон на Витанов за буквата Л: Бъгария трябва да се превърне в България

Както виждате, една буква трябва да се оправи. За да се оправи бъгавата работа. Но за целта си трябва истинска буржоазия по Маркс. А не келешелиат.

Стига толкова по това за днес.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 490 дни.

16 месеца са 488 дни. Над 16 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 17 месеца са 518 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 592 дни. 19 месеца са 578 дни. 20 месеца са 609 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

592 дни валидна прогноза. 19 месеца, върви месец номер 20. Проклетата прогноза – още е валидна. Броячите си въртят, рекордите се увеличават. Да му мисли, който ще трябва да ги подобява.

Знете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно, спазвате елементарните предпазни мерки и гледате да не се получи вторичен пик до идващите празници. И да се получи, няма да е голям, понеже се справяте добре и празниците се очакват да са спокойни.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *