ВСУ се жалва: Руснаците атакуват Авдеевка от още две посоки

Свят

Руските войски започнаха активни атаки на Авдеевка от още две направления. Това съобщи началникът на военното управление на град Авдеевка Виталий Барабаш.

 

В ефира на телевизионния канал „Еспресо“ Барабаш отбеляза, че в Авдеевско направление е станало още по-трудно. Руснаците използват много артилерия и въпреки неблагоприятните метеорологични условия – много авиация.

„Интензивността на военните действия от страна на противника се увеличава от известно време и вече има разбиране, че това наистина е третата вълна. Руснаците допълнително отвориха още две направления, от които започнаха да провеждат активни щурмови операции – от страната на Донецк, през Спартак, и още едно тясно място.

„Противникът се опитва да щурмува града от всички направления. Руснаците използват много оръдия и реактивна артилерия. Въпреки метеорологичните условия, противникът използва много авиация“, обяснява Барабаш.

Продължават ожесточените боеве в района на индустриалната зона. Те не стихват нито денем, нито нощем, отбелязва началникът на военното управление.

„Там продължават много сериозни боеве. В направление на коксохимическия завод (Авдеевски коксохимически завод) руснаците се опитват да извършат щурмови операции, но засега територията на завода се контролира от украинските въоръжени сили“, заключава Барабаш.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *