четвъртък, май 02, 2024
Начало > България отблизо > Проф. Витанов каза кога ще се оправи България! Всичко става ясно

Проф. Витанов каза кога ще се оправи България! Всичко става ясно

България отблизо

„Продължаваме с коментариите по дядо Хенри… Твърде често украинският въпрос се поставя като сблъсък: дали Украйна да се присъедини към Изтока или към Запада. Но ако Украйна иска да оцелее и да процъфтява, тя не трябва да бъде преден пост на никоя от страните срещу другата – тя трябва да функционира като мост между тях“ – така започва ежедневният анализ на математика проф. Николай Витанов, който коментира случващото се по фронтовете в Украйна и Израел. Лошото е, че Украйна вече изгуби тази възможност. Той анализира и българския политически живот, както и разпространението на коронавируса у нас.

 

Както винаги, дядо Хенри дава умен акъл, но кой ли го слуша. Ще натъпчем Украйна с оръжия и бази, та да и е неприятно на Русия. На, на,на,на,на-а-а-а, какви сме велики. И после, що баба Меца така, що баба Меца – онака.

Буфер, казва дядо Хенри, буфер трябва. Ама ний сме много силни, буфер не ни трябва. Е, видя се колко сте силни. Въпреки оръжейните доставки и санкциите, баба Меца пък къса от украинската територия. Откакто е почнал Големият юруш, руската армия е завзела повече украинска територия, отколкото украинската армия си е върнала.

Слушай дядо Хенри – разправя Витанов. Кря, кря, кря-я-я-я, бауц, бауц, бау-у-у-уц! – се чува насреща. Много ще прокопсаме така, запишете си някъде. Но какво да чакаш от инсталирано племе от продажници. То е инсталирано, за да продава националните интереси. И си го навеждат както си искат, тия, дето са го инсталирали.

И после – Витанов, що не ги уважаваш жълтопаветниците. Какво да ги уважавам, като гледам какви диви подигравки си правят с тях, особено през последните 3 години. Наведени вектори с претенции за елит. Ниво – село Миндя, даже няма какво да обиждам хората от село Миндя – на тях нивото им е по-високо от каруцариата, мислещ се за умен и красив елит. Ето ви

Закон на Витанов: България ще се оправи, като оправи жълтопаветниците.

Тия за нищо не стават и сега ще ви го докажат за пореден път. Канчета, пълни с глупости и набивани редовно, за да продават националния интерес. Това никакъв елит не е, това е мръсна пяна, плуваща по повърхността. Витанов, пяна ли каза. Я, да млъкваш. Ама, ха, и от пени разбирал. Ти още малко и от сапуни ще почнеш да ни разбираш тука. Сус, су-у-у-ус!

Добре, млъквам. Напред към войните.

Войната в Газа.

Пак известно затишие. Защо, не могат да ви кажат. А аз мога. Просто е – на израелската армия батальонните и тактически групи от запасняци са готови за действие и тръгнаха да навлизат в Газа. Хамас се съпротивлява ожесточено и вече над 350 израелски войници са убити. Затуй израелската армия не бърза да влиза в самия град Газа.

На бригадно ниво бригадите от запасняци имат нужда още от около седмица, за да стигнат до съответното ниво на бойна готовност. След което ще почне голямата патаклама в град Газа. Ама и някои копчета за изключване на мрежите на Хамас трябва да се натиснат, че иначе жертвите от израелска страна няма да са малко.

Иран няма да даде на Хизбулла да се намеси съществено. Ще си го пази този лост на влияние. Иран е хилядолетна държава. Там могат да мислят.

Прогнозата ми я знаете – Израел няма да се спре пред никакви жертви, за да прегази Газа. По-големите проблеми ще дойдат след това. И за нас ще има проблеми хаджи бауцарчета мои, и за нас ще има проблеми. Като се юрнат милиони мигранти из Европа. Ма Гърция няма да пусне, ма Турция няма да ги пусне. Хайде пак старата песен.

Когато през 2005 г, след като написахме книгата за популационната динамика и национална сигурност и казахме, че след 10-на години Турция и Гърция няма да могат да удържат потока мигранти към Европа, с пяна на уста (пак пяна) разни “експерти” говореха, че Витанов само яде народните пари и финансирането му трябва да бъде спряно.

Тъй, тъ-ъ-ъ-ъй. Е-е-е-е, прогнозата на Витанов беше правилна и понеже му спряхте финансирането, сега не може и да кажете, че сте помогнали с нещо на изследванията му. Сга историята се повтаря. И пак ще се пеним на Витанов, нали така. Добре, ето ви

Закон на Витанов: когато се пениш на автора на теорията на миграционните канали, политиката ти засяда от трета до девета глуха (по избор), защото по първа и втора линия върху главата ти валят мигранти.

Гледайте. Не ми трябва вашето финансиране. Но не забравяйте – с нито една стотинка не сте финансирали тези изследвания. А мигрантите ви валят на главата, нали така. Точно както предсказа Витанов преди 20-на години. И още по-весело ще има да става.

Войната в Украйна.

Това съвсем изчезна от новините. Бауцарчета мои, юрдечета мои крякащи. Абе нали тоя война беше най важното нещо бе, нали там се решаваше съдбата на демокрацията, туй човешки права, туй западни цености, туй разрушен Киев, туй ЛБГТ знамена, забити в задници…., а-а-а, пардон, поувлякох се.

Почна войната в Газа и изведнъж се оказа, че западните ценности не са това, което са, а, бауцарчета мои. Гледате град Газа, сравнявате с мно-о-о-о-ого по-разрушения Киев и разсъждавате за западните ценности.

Иначе, ние си чакаме Големия пробив. За нас успехът на Големия пробив е ясно определен – трябва да се превземе Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 40. Нещо там се закучи работата. Що?

Има решение групировката в Авдеевка да се вдигне от 10 000 на 30 000 човека. При размер на гърлото на чувала от 8 километра. Там ще има да гледаме веселба. Всъщност веселбата вече тече, съвсем с унисон с прогнозата на Витанов, че към края на годината ще почне да се усеща недостига на пушечно месо.

Западняците почват да се питат вече, как ще свърши това. Витанов отдавна ви е казал как ще свърши – баба Меца ще Апне едно голямо парче от Украйна и ще обявим велика победа, че нещо е останало от Украйна. Вместо голяма държава – буфер, руската армия ще е 200 километра по-близо до центъра на Европа (и да нас и до нас бауцарчена подбаучващи и юрдечета крякащи).

Ама така е то, който не чете дядо Хенри и се прави на умен и красив, може да му се наложи да плющи шкембе на Орлов мост с букет цветя забит …., ъ-ъ-ъ, там, където си забиват ЛБГТ знамената. Че да се виждат, де, да се виждат, да не си помислите нещо друго.

Миришеща помия с претенции за ум и красота – това ми е работната хипотеза. Хайде докажете ми обратното – че са розови балончета с мирис на парфюм. И да не забравите, че и аз поназнайвам нещо за пените и капките. Ето ви доказателство ТУК!

Въпрос: Кой е професор Иван Б. Иванов и какво общо има той с текущата българска политика? Подсказка – гледай адресите на авторите. У-у-у-у-у, долу Витанов. Тъй, де тъй, Зловещият професор и светът на пените. Весело, а?

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 469 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 571 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячите въртят.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

571 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все още няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 8-ти ноември. Какви са очакванията?

1. Вълната да продължава да е полегата. Кой друг ви го прогнозира това?

2. Продължавате да се представяте отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и това позволява на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилно над 500. А времето си върви.

3. Знаете какво трябва да се прави – държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – имаме полегата вълна

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо елементарната предпазливост? Не. И си вършите делата спокойно.

5. Важно е към средата на ноември вълната да е тръгнала стабилно надолу, за да не може да се заформи вторичен пик до края на годината и да си изкарате без притеснения коледните и новогодишните празници. Засега се справяте отлично. Първичният пик мина, започва спад. Просто внимавайте повечко, както досега. Вашето внимание държи коефициента на разпространение нисък и вълната не може да се вдигне.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *