Проф. Витанов: Контрапревратът е в ход, а Русия подготвя голямо настъпление

Свят
Кратка информация за политиката и войната за 11 април 2024 г.
Представянето на книгата мина. Много благодаря на всички, които дойдоха. Голямата зала на централната администрация на БАН беше препълнена, нямаше къде да се седне. Мисля, че си поговорихме добре за Япония. Трудно ми е да пиша в момента защото имам мускулна треска на мускулите под лакътя на дясната ръка. То е от автографите. Ще ми мине утре – вдругиден.
Сета – напред към бъдещето. Следващата книга ще бъде за Китай. Ще е готова някъде след година.
И така, да се гмурнем в текущата обстановка.
У нас.
Вичко си върви, както е прогнозирано.
Следите контрапреврата. Смените в държавната бюрократична машина започнаха. Голяма част от тези, които бяха вкарани в нея, за да направят преврата, сега ще бъдат извадени. След изборите част от тях ще бъдат отново вкарани. Няма как, ще има канчебой. Гледайте.
Да видим какво ни казва днес Лутвак
Едуард Лутвак (ден 19)
… Поради своята способност за пряко вмешателство в събитията, въоръжените сили и другите сили за подавяне (на действията срещу държавата) трябва да бъдат напълно неутрализирани преди извършванто на самия преврат. С политическите сили може да се разправим непосредствено след преврата. Но, в някои ситуации, политическите сили могат да оказват влияние на хода на събитията и с тях следва да се отнасяме както със силите, подавящи съпротивата срещу държавата…
Така. В тези няколко реда Лутвак ни посочва 2 грешки на нашит кандидат-превратаджии. Първо – нямаше неутрализация на въоръжените сили и силите за подавяне на действията срещу държавата. Въоръжените сили да ги оставим настана – те не са големи ( не са големи да не се появи някой Пиночет или в нашия случай нещо 19-томайско). Силите за подавяне на противодействието срещу държавата? Да видим. МВР.
Министърът – противник на преврата се справи с главния секретар, който трябваше да осигури неутрализацията на МВР. Вместо това осигури снимки с пачконосещо пуделче, сауни и т.н. Така МВР не се неутрализира. Грешка, голя-я-я-я-мя грешка. После – политическите сили. Превратаджиите тръгнаха като по учебник – арестуваха Бойко Борисов. Защото имаш политически сили, които влияят върху обстановката и те следваше да се неутраизират преди преврата, а не след него. До известна степен бяха нутрализирани ГЕРБ. Но не и ДПС и Възраждане.
Бойко Борисов оправда очакванията ми (писал съм ви многократно, че той само се прави на прост) и сготви преврата на бавен огън. Резултатът от всичката работа е каквото гледате сега – контрапреврат. Главчев е добре подбран – той ще направи контрапреврат точно в границите, които са му зададени. При него няма нерешителност, ако и да си четеше встъпителната реч.
Толкова за днес. Утре ще видим, какво пише Лутвак за Троцки.
Международната ситуация. Следим развитието в Украйна. Наблюдавате известна промяна в действията на руската армия – засилиха се ударите по критичната производствена и транспортна инфраструктура в дълбочинна в Украйна. Това намалява логистичните възможности на украинската страна. Целта е ясна – тези възможности да паднат под критичен минимум и да не може да бъде спряно голямо настъпление. Забележете удара по газохранилището покрай Лвов. Там се трупаше газ за Европа за идващата зима. Следователно, плановиците в руския генерален щаб сериозно се готвят за противодействие на европейски войски на украинска територия, като започват да ограничават логистичните възможности на европейските държави.
То настъплението и сега си върви. Украйна се готви да изгребе всички мъже, които са налични. Налични обаче много няма. Новият украински закон не предвижда демобилизация. Няма път назад. Има само път напред – към гробището. Гледайте, ситуацията се развива като по учебник. И си мислете какви поразии може да направи един некадърен елит.
Та като говорим за некадърен елит, да си помислим и нещо друго. Сега Западът трябва спешно да се въоръжава. Руснаците настъпват в Украйна, китайците искат да си върнат Тайван, ако трябва и със сила. Почва нова надпревара във въоръжаването. Сметката, че Русия ще грохне икономически, а Китай ще слушка, за да си запази пазарите, излезе крива (това ви беше и прогнозирано). Военните разходи ще хвръкнат, а с това ще хвръкнат и дълговете на западните страни. Които вече хич не са малки. Ще скочат и лихвите. Ето защо – прост съвет към българския елит – НЕ СЕ ЛОВЕТЕ НА ГОЛАТА КУКА ДА ПУСКАТЕ СЪВМЕСТНИ ЕВРОПЕЙСКИ ОБЛИГАЦИИ – ЩЕ ВИ СЕ НАЛАГА ТОГАВА ДА ПЛАЩАТЕ ДЪЛГОВЕТЕ И ЛИХВИТЕ НА ДРУГИТЕ. Гърците ще ви играят сиртаки, вие ще им плащате дълговете и лихвите. И ето ви мерило за глупост на елита – дали ще се хванат на куката на съвместните еврооблигации. С растящи заради военните разходи лихви по тях. И с растящи дългове. Германският може да иде на 85% от БВП, американският – на 130% от БВП (!!!) , френският – на 150% от БВП, за италианския да не отваряме дума, камо ли за гръцкия. Всичко от това без САЩ е в еврозоната, нали така.
Толкоз за днес.
Я накрая, а хвърлим едно око и на Ковида, който се държи така, както ви е предсказано.
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 625 дни.
Броячът си върти. 20 месеца са 612 дни. 20 месеца валидност.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 728 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 23 месеца валидна прогноза. 24 месеца са 731 дни. 24 месеца са и 2 години. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 728 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знаете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
2. Не се очакват проблеми с ковида и до края на април. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 728 дни, тогава ще ги взема на сериозно. А колко ли ще покаже броячът в понеделник? 732? – не думай. То 731 беше равно на нещо.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *