Проф. Витанов отговори на Австрия с въпрос за Шенген: Що така, бе Миме…

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 11 декември 2023 г.
Днес имам нещо за моите юрдечета крякащи. Кря-кря-я-я-я, Витанов – грозен, Витанов – глупав. Юрдек – умен, юрдек – красив. А, я покажи юрдеко, колко разбираш математика? Мълчи юрдекът, а на небето, Слънцето спряло сърдито пече. А в това време Витанов трупа статийка след статийка.
Ето ви поредната, да си я четете:
Теоремка до теоремка. Интересен вид солитончета на фигура 6 : различни височини – еднаква скорост. Не е като класическите солитончета от фигура 8 – по-големия настига по-малкия, минава през него и продължава.
И докато юрдеците крякат, заточени в дебрите на математиката, ние караме нататък.
Карл Маркс (ден 9)
… Чисто количествените различия, след определена точка, преминават в качествени промени..…
Един от законите на материалистическата диалектика. Доста полезни закони, ако правилно ги прилага човек. Я да приложим този, да видим какво ще излезе.
Тези дни, имаме ново бълбукане по въпроса за Шенген. Видите ли, австрийците щели да се смилят да ни пуснат в Шенген по въздух, ама да сме им приемели афганистанските бежанци. Количествените изменения преминават в качествени. Репутацията на Австрия се срива след многобройните шикалкавения във връзка с Шенген. Ами те тез афганистанци, нали са минали през шенгенска граница, че да стигнат до Австрия? И сега – мерак да ни ги тропосат на нас. Що така, бе Миме австрийска? Двойни стандарти значи. После се чудиш, що репутацията ти пада. Количествените изменения преминават в качествени.
Да видим сега нашия наведен елит как ще реагира. Неговата репутация е отрицателна вече, тъй, че може само да копае дъното. И да изуе гащите. Барем да изчака Холандия/Нидерландия пак да ни отреже, та да демонстрира някаква твърдост и защита на националния интерес. А дано, ама надали…..
Кукленото шоу продължава. Разиграва ви се сценката с шефа на Пирогов. За да не обръщане внимание на националната предателство с конституцията. Стар номер. Набухай количествени изменения на едно място (Пирогов) за да не се забелязват качествените изменения на друго място (разрешение да ни тропосат чужденци да ни управляват в конституцията). ВидЕхме ги, видЕхме ги, ти суперкомпетентните от чужбина колко струват. Нееднократно ги видЕхме. Само, че тук има хора, които познават законите на диалектиката. И знаят, че скоро количествените изменения ще минат в качествени. И националните предатели ще си завъдят имена. И няколко от тях ще си завъдят имена на големи национални предатели. А един, маминия, ще си завъди име на най-голям национален предател. Този, дето е готов освен всичко друго, да продаде народа си, че да направи уж съдебна реформа, дето няма да сработи. И после да бяга по къщата в чужбина. Кой е той ли? Не е Бойко Борисов.
Та така. Кукленото шоу продължава. Продължават да ви правят на баламурници, докато трупат количествени изменения. А когато количествените изменения преминат в изгърмяващи качествени такива, някои ще си бЕгат по островите в Тихия океан. Други ще си бЕгат по къщите в чужбина. Трети ще останат тук. Всичките – обвити качествено с вечен позор. Но ще ви приказват, как полезно са ви продали и какви велики дела са извършили. Тъй, де – отрицание на отрицанието. Друг закон на диалектиката. Продажникът предател гледа да се изкара най-полезния. Ами, ами. Единство и борба на противоположностите – мисли се за умен и красив, а всъщност е грозен и глупав продажник-национален предател. Който ви играе Кукленото шоу, та дано се хванете на голата кука, че е умен и красив. Гледате откъм кулисите – грозни и глупави продажници и национални предатели. Това е положението.
Стига с Маркс за днес, караме нататък
Напред към войните.
Войната в Газа. И тук – преминаване на количествените изменения в качествени. Израелската армия почна да разрушава южната част на Газа. Броят на убитите върви количествено към 20 000 (официално), а неофициално може вече и да ги е прехвърлил. Войната си влиза количествено в третия месец, но ви бе прогнозирано, че ще е дълга. Знаете, какво качествено изменение се очаква да се получи – победа за Израел. И още качествени изменения ще произлязат от тая война. Първо – концлагерът под небето Газа, ще бъде сринат. После – ще тръгнат големи мигрантски потоци към Европа (и към Австрия и към Австрия, кояго ще се опита да ни ги тропоса на нас). Трето – някои си мечтат, че може и полестинска държава да се появи. Туй сега мечти ли са или качествени изменения. Мечто, мечти-и-и-и, а дали са и качествени изменения, ще да видим.
Така, напред към другата война.
Големият пробив? Гледаме усовието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 75. Не е превзет. Защо ли? Ами няма ги съответните количествени изменения, казва ни Маркс, няма да видите тогава и качествени изменения.
Какво количествени изменения наблюдаваме. Първо, украинската армия почна контраотстъпление вместо контранастъпление и губи територии. Количествени изменения. После, уж изолираният Путин го приемат като цар в Близкия изток. Количествени изменения. Трето – западната помощ намалява – количествени изменения. Четвърто – западното обществено мнение се отвръща от подкрепата на Украйна – пак количествени изменения. Какво ново качество да чакаме. Много просто – очакваме Украйна да загуби войната. Това е положението.
Напред към пинчериата – бауцариат. Какви количествени изменения имаме тук. Даваме БТР-и. Тъй, количествени изменения. Облайваме тиранозавъра. И тук се трупат количествени изменения. Какво прави с кледната украса на София – да не засягаме темата, че тук количествените изменения се трупат много бързо. Ново качество? Тотална неадекватност и Куклено шоу, та да се приспи народа относно тоталната неадекватност. Ама Витанов бил марксист. Качествено заключение , вследствие на прехвърчане на хаотични електрически импулси из розови мозъчета. Витанов познава отично множество идеологии. Защо така? Качествени изменения вследствие на количествените натрупвания при него още от времената, когато се е занимавал с теорията за идеологическата борба.
Ей, да четете юрдечета мои. Най – напред това
А после – това
И накрая – това
Нали забелязвате, читатели мои. Докато юрдечетата само крякат, Витанов трупа ли трупа собствени математически теории. Количествени изменения. Който отдавна са преминали в качествени. Витанов прогнозира успешно. Юрдеците крякат неуспешно. А пък марскизмът е една от многото идеологии. Ама за да го вденеш, трябва да си прочел достатъчно количество книги, че да ти се случи качественото изменение из главата.
Стига толкова по това за днес.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 503 дни.
16 месеца са 488 дни. Над 16 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 17 месеца са 518 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 606 дни. 19 месеца са 578 дни. 20 месеца са 609 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.
606 дни валидна прогноза. 19 месеца, приключва месец номер 20. Проклетата прогноза – още е валидна. Броячите си въртят, рекордите се увеличават. Да му мисли, който ще трябва да ги подобрява.
Знете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно, спазвате елементарните предпазни мерки и гледате да не се получи вторичен пик до идващите празници. И да се получи, няма да е голям, понеже се справяте добре и празниците се очакват да са спокойни.
Е, днес сме вече 11-ти декември. Прогнозата за спокойни коледни и новогодишни празници се сбъдва.
Та така.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *