Проф. Румен Гечев ПОПАРИ ДПС: Ще вървим с Румен Радев! Нямаме нужда от вас!

България отблизо

„Ние по понятни причини се опарихме с ДПС. Те за нас не са подходящ коалиционен партньор. В ГЕРБ всеки ден има невероятни корупционни скандали. При това положение БСП има нужда от нов коалиционен партньор“.

Това заяви левият депутат Румен Гечев в ефира на предаването „Офанзива с Любо Огнянов“.

„Истината е, че ако се появи нова партийна формация, чиято програма е близка до нашата, то тази формация може да стане наш коалиционен партньор“, продължи тезата си Румен Гечев.

Не казвам, че целта е партия, близка до Румен Радев. Казвам само, че това е една възможност.

И все пак, ако възникне нов партиен проект, независимо от къде и как, и ако е с програма близка до програмата на БСП, той би бил потенциален наш съюзник“, обобщи Румен Гечев.

В това изказване на проф. Румен Гечев веднага се открояват две неща. Първо, левицата се отказва от партньорство с ДПС. И това не е, заради смесения състав на Движението. Причината е съвсем друга.

През годините всички се убедихме, че на ДПС не може да се разчита. Те нямат ясна програма, която да защитават. Уж подкрепят малоимотните хора от смесените райони, а не правят нищо, за да облекчат положението им.

В един момент подкрепят левицата. После гласуват заедно с ГЕРБ. След това се правят на неутрални. Но при всички техни гласувания –  заедно с  БСП или заедно с ГЕРБ, те неизменно поставят някакви условия. Дали ще е строеж на джамии, на мюсюлманско училище или новини на турски език, това е според ситуацията. Но фактът, че те като партия винаги осребряват своята подкрепа, не подлежи на съмнение.

Нещо повече. Те непрекъснато предават коалиционния си партньор. За тях думата „лоялност“ не съществува. И единственото, което ги интересува е какви партийни или бизнес облаги ще получат, заради моментната си подкрепа на БСП или ГЕРБ в парламента. Тоест, няма да сбъркаме, ако кажем, че ДПС през годините се оформи като партия, която си служи с машинации и изнудване.

Кой би искал да е коалиционен партньор на такава партия?!

Ако продължим анализа ще видим, че ДПС е партия, която жонглира на ръба на закона. Така ще кажат юристите. ДПС е нелегитимна партия, която противоречи на Конституцията. Така ще кажат много български граждани.

Други ще попитат може ли партия, която устройва чествания на турски терористи, убили невинни хора – жени, деца и старци, да законодателства в българския парламент?

Ето защо е почти сигурно, че тези въпроси, които българското общество повдига от много години, в един момент ще влязат в дневния ред и на българския парламент. И точно затова, ДПС се обяви за либерална партия. За да получи подкрепата на САЩ. И да дерибейства в страната ни. Но може ли партия, която подкрепя пазарния либерализъм, тоест, казано с думи прости, която подкрепя олигархията, за сметка на мизерията на обикновените хора…Може ли такава партия да се представя като борец за нечии права и свободи?

Да не говорим, че като „либерална“ партия ДПС изпълнява безпрекословно нарежданията на Вашингтон и Брюксел. Без значение дали тези нареждания отговарят на българския интерес или не. Тях не ги интересува България. Интересува ги те да са винаги на власт. Те да разпределят порциите в държавата. И от тях да зависи всичко. Или както каза навремето Доган, „пътят на България към Европа минава през Босфора“.

И ако БСП прекрати напълно и завинаги сътрудничеството си с тази „партия“, това ще бъде добре за левицата, ще бъде добре и за България.

Опитът на патриотите да изолират ДПС от управлението на държавата е похвален. Но Валери Симеонов и Красимир Каракачанов започнаха да правят в управлението онова, което преди тях правеха депесарите. Започнаха да изпълняват безпрекословно „инструкциите“ на американците. Дори самолета, който избраха, в комбина с ГЕРБ и ДПС, е американски. Въпреки съпротивата на Волен Сидеров и Атака. А този американски самолет е морално остарял, защото правен през далечната 1970 г.

Следователно патриотите също се провалиха. С изключение на Волен Сидеров и Атака. Така че един потенциален партньор на БСП може да бъде Атака, защото програмата й е много близка до тази на социалистите. И защото БСП сама не може да управлява.

А другият потенциален партньор би могла да бъде евентуална нова партийна формация, близка до президента Румен Радев.

И тогава ще са налице всички условия да изхвърлим от  управлението на държавата и ГЕРБ, и ДПС. Защото тези две партии са вредни за България. И за бъдещето на нашите деца.

Симпатизантите на БСП са готови за това, но дали ръководството е готово?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Проф. Румен Гечев ПОПАРИ ДПС: Ще вървим с Румен Радев! Нямаме нужда от вас!

  1. Класическа статия с данни , анализ и прогнози. С подходящо формулирани целенасочени въпроси, резултатите от анкетите са управляеми с почти 20%. За последните 25 години в България, няма Партия с ясно формулирана програма, която да отстоява с политическата си дейност. Изключение прави Атака, но е толкова революционна, че малцина я приемат на сериозно. На този фон, всякакви избори са с мото “ ела зло, че без теб е по-зло!“ Президентските избори преди 2 години показаха категорично, че всички политически играчи са компроментирани и Народа изисква промяна! Но „нов бардак със стари к-ви на се прави“!

  2. Подкрепям казаното от Гечев, НО да се махне ГЕРБ, ДПС и тръгне по правилен път е необходимо електорат, нормални будни хора. Аритметиката не излиза :ДПС твърд електорат крепостни, циганите подкупни , държавни и общински служители са за ББ по обясними причини, фирми на герб добре гледани , младите в чужбина , останаха възрасти една шепа ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *