Разкриха кое направление е най-смъртоносно за украинските войници

Свят

Украинската армия през изминалото денонощие загуби до 400 военнослужещи убити и ранени в Донецко направление. Това съобщи на ежедневния брифинг официалният представител на Министерството на отбраната на РФ генерал-лейтенант Игор Конашенков пред чужди агенции.

„Загубите на противника за денонощие възлизат на 400 убити и ранени украински военнослужещи, 14 бойни бронирани машини, две автомобила, както и гаубица Д-20“, уточни офицерът.

На този участък от фронта частите на Южната група на руските войски във взаимодействие с авиацията и артилерията отблъснаха пет атаки на щурмови групи на Въоръжените сили на Украйна в района на Андреевка, Весьолого, Красногоровка и Невелское. А в районите на населените места Торецк и Новомихайловка на ДНР са унищожени складове с боеприпаси на 24-та механизирана и 79-та десантно-щурмова бригада на противника.

Донецкото направление се смята за най-смъртоносно за украинските военни. Вчера Конашенков каза, че загубите на въоръжените сили на Украйна в този район на Донецкото направление също са стотици.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *