Ресторантьори хванаха Асен Василев в голяма лъжа!

България отблизо
Сдружението на заведенията в България отговори на финансовия министър Асен Василев, който във вторник заяви, че правителството е приело пакет от данъчни корекции на извънредно заседание след среща с браншовите организации.

„Щом се отнася до ставката на ресторантьорите и хотели, получихме доста предложения от техните организации с това да се въведат ПОС терминали във всички заведения с 2,3,4 и 5 звезди. Да се плащат заплатите по банков път. Да има минимални ставки за персонал, които да са повече от минималната заплата. Ако това всичко го има, 9% могат да останат като временна мярка“, каза във вторник в МС Асен Василев.

 

„Среща между бранша и Финансовото министерство не е имало. Изобщо не се е състояла! Имаше покана към повечето браншови организации за среща на 24 октомври и ние върнахме писмо, с което казахме, че сме готови на среща, но не преди изборите, а след втория тур, защото за нас това щеше да е политическа среща“, каза Емил Коларов, председател на Сдружение на заведенията в България.

 

Той посочи, че не знае с кого се е среща Асен Василев и добави, че може би с някои отделни собственици на заведения, докато си е пиел кафето, но това не означавало, че се е срещал с браншовите организации.

„Ние не разбрахме за какво точно иде реч. Някои от предложенията звучат смехотворно. ПОС терминали има в почти всички заведения. Някъде може да няма техническа възможно да има ПОС терминал“, посочи Коларов.

А да се слага данък на бакшишите за сервитьорите, звучи комично.

Не знаем с кого се е срещал Василев, освен със себе си!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *