Румен Овчаров: Слави Трифонов направи гаф, когато застана на другия бряг на реката!

България отблизо

„Дали е обречен парламентът, не мога да кажа. Други правителства са се случвали при третия мандат, който президентът връчва, както при „тройната коалиция“, например. Няма нищо изключително да се направи мандат. Но не съм сигурен, че в тази обстановка БСП може да има ключова роля и да състави правителство, ако получи мандат“.

 

Това заяви Румен Овчаров от БСП пред БНТ.

Завърши първият етап от отстраняването на ГЕРБ от властта. Партията вече не е същата. Не очаквам от първия път силите на промяната да се прегърнат и да тръгнат напред. За съжаление, те досега не се договарят. Слави Трифонов допусна гаф, когато се позиционира далеч от БСП, чак на другия бряг на реката. Сега той е някъде по средата, където стари другарчета може да го изиграят. ГЕРБ няма да бъдат „изчегъртани“. Не е коректно да се замеряме с подобни думи.

Едно служебно правителство както може да помогне за предсрочни избори, така може и да ги влоши, ако няма предварителна подготовка. Например, ние трябва да се справим с промените в бюджета в парламента. Бизнесът трябва да получава помощ и компенсации.

 

Корнелия Нинова няколко пъти каза, че нямаме претенции за министри, но бихме подкрепили образование, което анти ГЕРБ. Друг е въпросът дали БСП е готова да представи проект за правителство и дали то ще бъде подкрепено. Не е гарантирано, че следващият парламент ще е по-протестърски, а напротив“, каза още Овчаров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *