Румен Радев смълча млади офицери с тези думи за войната

България отблизо

Бушуващата вече година и половина близо до нашите граници война ясно ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще бъде все по-сложно и все по-отговорно. Това каза Румен Радев в словото си на тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчването на дипломите на курсанти и свидетелствата на кадети от Национален военен университет „Васил Левски“.

На церемонията пред сградата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново присъстваха зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на Велико Търново Даниел Панов и висши военни.

 

„Днес вие се посвещавате на най-важната мисия – сигурността и суверенитета на родината. Вярвам, че осъзнавате всички предизвикателства пред тази ваша важна мисия в един все по-трудно предсказуем и противоречив свят, наситен с множество рискове и заплахи.

Бушуващата вече година и половина близо до нашите граници война ясно ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще бъде все по-сложно и все по-отговорно, че значимостта на вашето призвание ще расте непрекъснато“, каза президентът Румен Радев, цитиран от БТА.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *