Русия нанася мащабни ракетни удари, подготвя решителен удар!

Свят

Русия нанесе масиран ракетен удар по територията на Украйна. Експлозии прозвучаха в редица градове – Киев, Харков, Одеса, Запорожие, Днепър, Кривой Рог и др. Руските военни удариха и командни пунктове на две украински бригади в района на Харков. Това съобщи пред журналисти официалният представител на Министерството на отбраната Игор Конашенков.

„Ракетните сили и артилерията поразиха командните пунктове на подразделенията на 92-ра отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на с. Петропавловка и на 105-та бригада на териториалната отбрана в района на с. село Синковка, Харковска област, както и 45 артилерийски единици на Въоръжените сили на Украйна, които са били на огневи позиции, както и жива сила и военна техника в 86 района“, каза той на брифинг в четвъртък.

По-рано големи медии съобщиха, че руските военни са унищожили пет диверсионно-разузнавателни групи на въоръжените сили на Украйна в Луганската и Донецката народни републики в хода на изпълнение на задачите на специална операция. А при ракетна атака, руската армия унищожи бронетранспортьори, бойни бронирани машини, пикапи и жива сила на противника в пет населени места в Харковска област и ЛНР.

Киев вече открито изразява своите страхове и се жалва на Запада, че Русия готви нова вълна от мобилизирани резервисти и ще прибегне до нов голям и решителен удар през зимата вероятно по Харков, Одеса, Киев, Днепропетровск, Херсон и Запорожие.

Лошото за Киевската власт е, че ако само два от тези градове бъдат превзети, това ще прекъсне потока на оръжия, боеприпаси и чужди наемници, който сега тече от страна на САЩ, ЕС и НАТО. Защото сега през Одеса, например, тече поток от западни оръжия и наемници. А прекъсне ли се този поток, на Украйна ще и останат максимум един – два месеца до пълното и безусловно поражение.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *