Русия разби важна контраатака на украинските части срещу ДНР

Свят

Министерството на отбраната на Руската федерация публикува информация, че руските военни са нанесли удари срещу украински части, които са настъпили, за да предприемат контраатака, съобщават световните издания.

Ударите са нанесени в района на Константиновка и Часов Яр, където подразделенията на Въоръжените сили на Украйна планирали контраатака в ДНР.

Военните действия се водят от силите на армейската и оперативно-тактическата авиация с артилерийска подкрепа от групировката Юг на въоръжените сили на Руската федерация.

По време на тези операции, според руското министерство на отбраната, украинската страна е понесла значителни загуби в Краснолиманското и Купянското направления.

Официалният представител на ведомството съобщи и за общите загуби, понесени от въоръжените сили на Украйна в ЛНР, ДНР и Харковска област през изминалото денонощие. В резултат на бойните действия са унищожени около 115 украински бойци, както и около десет единици военна техника.

В Черно море е увеличен броят на ракетите-носители на руската армия.

Това съобщи говорителят на оперативното командване „Юг“ на Въоръжените сили на Украйна Владислав Назаров, информира „УНИАН“. Както се отбелязва, в Черно море броят на ракетите-носители е увеличен на четири.

„Сега две надводни и две подводни пускови установки могат да имат общ залп до 24 ракети „Калибър“, се казва в съобщението.

През нощта на 19 април руската армия нанесе удари с безпилотни самолети/дронове/ от типа „Шахид-136“ и по  Одеска област , като порази военен инфраструктурен обект.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *