Русия: Ще освободим Киев, Харков и Одеса, това са руски градове

Свят

Губернаторът на Запорожка област Евгений Балицки заяви, че Одеса, Харков и Киев ще бъдат освободени по време на спецоперацията.

 

В сряда Съветът на федерацията беше домакин на тържествена церемония по връчване на „Мечовете на победата“ на градовете Мариупол и Мелитопол, които бяха удостоени с почетното звание на Руската федерация „Град на воинската слава“.

Възпоменателните остриета традиционно се предоставят за вечно съхранение на градове, удостоени с такова звание.

По време на церемонията губернаторът на Запорожка област подчерта, че днес „се извършва историческа справедливост“, припомни доблестта на войниците на Червената армия на СССР по време на Великата отечествена война и отбеляза големия принос на град Мелитопол за Победата.

«Днес точно такива момчета освобождават нашата земя, те вярват, че ще победим. Ние, разбира се, трябва да спечелим, защото много градове в Украйна — Украйна, която познаваме — чакат освобождението си. Те чакат справедливост, защото в Украйна по онова време имаше много градове, които го заслужаваха: ще освободим Одеса — града-герой, ще освободим Киев и Харков. Това са наши градове… Знаем, че ще има освобождение за тях», заяви Балицки на церемонията.

Както отбеляза ръководителят на ДНР Денис Пушилин, днешното значимо събитие „ще остане в хрониките не само на Мариупол, но и на целия Донбас“.

«Сега в Мариупол строителите вече извършват подвиг, изпълнявайки задачата да направят града още по-добър, отколкото беше преди, когато беше унищожен от украинския режим. Ние можем да се справим с всичко, всичко ще се получи… Това е нашият град, това е руски град – никой не може да ни го отнеме“, подчерта той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *