Руски дронове удариха централата на СБУ в Суми! Контранастъплението край Соледар е нулирано

Свят

Южната групировка войски на руската армия успешно е пресякла опит на украинските военни за настъпление край град Соледар в Донецката народна република, съобщават световните издания, позовавайки се на командира на артилерийската част на 200-та бригада.

Във видео, заснето през нощта от безпилотен летателен апарат, се вижда как операторите на дрона засичат напредването на група украински военни, които се опитват да заемат изходни позиции за настъпление.

Група до 50 души е унищожена на 80%“, подчертава военният източник.

Няколко часа след този инцидент в същия район е открито друго подразделение на въоръжените сили на Украйна с численост до 20 души.

Видеото, публикувано в мрежата, улавя момента, в който новата група е ударена. Втората група също е напълно унищожена в резултат на действията на руските войски.

Руските военни са атакували Суми с безпилотни апарати „Геран-2“. Целта на нападението е била сградата на Управлението на Службата за сигурност на Украйна за Сумска област, съобщават световните издания.

Сградата на СБУ е ударена три пъти, и то в момента, в който там се намират голям брой служители на спецслужбите, които организират диверсионните нападения срещу населението в крайграничните руски градове.

Точният брой на убитите и ранените не е известен, но по предварителни данни загубите могат да бъдат десетки.

Отбелязва се, че въздушната тревога в града е заработила едва след удара на третия дрон. Това може да означава проблем с осигуряването на Суми с противовъздушна отбрана, което от своя страна може да бъде свързано с придвижването на системи за противовъздушна отбрана от града към фронтовата линия като част от контранастъплението.

Украинската противовъздушна отбрана все пак се е опитала да свали част от летящите дронове, в резултат на което е пострадала жилищна сграда в Суми.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *