Явор Дачков: Мнозинството българи са на страната на Русия в конфликта с Украйна!

България отблизо

«Сривът при «Продължаваме промяната» е като при ГЕРБ след 12-годишното им управление. Според социолозите сривът в доверието към Кирил Петков и Асен Василев е равносилен на този при Бойко Борисов по време на протестите.

Това е голям рекорд. Никое друго управление не е имало такъв бърз срив. Обяснявам си го първо с некомпетентността на управлението, хората виждат това веднага и започват да се усещат, че са се излъгали за пореден път. Неистините, които казва г-н Петков, и в които бива уличаван във всеки един момент, също руинират много доверието в него и в правителството».

Той посочи като друга причина за спада на рейтинга на управляващите «разочарованието от очарованието е по-голямо, отколкото, когато нищо не си очаквал«.

«Още преди войната в Украйна се даваха индикации, че това правителство не може да управлява, а състоянието на хазната го показва много добре. Харчи се много, неясно за какво, а резултатите не са налице», каза Явор Дачков.

В предаването «12+3» Явор Дачков окачестви проявите на опозиционност от страна на ИТН към коалицията, в която самите те участват, като маркери на бъдещо оттегляне от коалицията и желание да се инкасират много по-малко загуби, отколкото ще се понесат при «катастрофата, която се очертава и е абсолютно сигурна».

«Македония е единствената тема, която е в състояние да взриви управляващата коалиция«, смята журналистът и добави, че отхвърлянето на ветото на началото на европреговорите на Северна Македония ще е непопулярно решение и всички ще го отчетат като такова, след което ще е невъзможно оцеляването на коалицията.

«Това, което може би ще направят Кирил и Асен, защото то е взето като решение, е ние да пуснем РСМ в преговорите с ЕС. В тази особено изострена политическа ситуация между САЩ и Русия, които воюват, а Украйна е само повод за това, е наивно да мислим, че те ще допуснат този им геостратегически проект да не бъде изпълнен, а членството на РСМ в ЕС е част от този интерес. … Петков и Василев са в менгеме, защото са поели ангажименти към САЩ и ЕС още преди година, затова беше конструиран набързо този проект («Продължаваме промяната» — б.р.) и бяха провеждани избори, докато той не стане водеща и управляваща сила».

По думите му България е изиграла много лошо досега картите си по темата за РСМ, че никой от Европа и света не може да ни разбере:

«Блокирани са маса европейски документи заради нашето поведение, изготвени съобразно нашата позиция преди това правителство да се обърне по темата».

Според Дачков повечето българи «са на страната на Русия в този конфликт» и потвърждение на това той вижда в покачването на рейтинга на «Възраждане».

Tagged

1 thought on “Явор Дачков: Мнозинството българи са на страната на Русия в конфликта с Украйна!

  1. Всичко може да се прости, но предателството към родината и незачитане чувствата на един народ НЕ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *