Руски сенатор закова: Полша извърши непростима подлост на държавно ниво!

България отблизо

Полша не пусна руски самолети с хуманитарна помощ за Италия. Полската държава не е позволила на руските самолети да използват въздушното пространство.

Това обяви преди няколко дни руският сенатор и бивш председател на Комисията по международни работи към Държавната дума Алексей Пушков, цитиран от световните осведомителни агенции.

Новият скандал е само 2 дни след като италианският в. „Република“ писа, че в Полша пък задържали 23 000 теста, предназначени за Италия. За властите в Рим „става въпрос за сериозен и напълно абсурден случай“.

Русия изпрати 15 военни самолета Ил-76 към Италия, за да помогне на страната в борбата срещу коронавируса. Според руското военно министерство, руски военни експерти ще координират операции с италианските власти за дезинфекция и превенция срещу разпространяването на COVID-19.

Алексей Пушков заяви, че действията на Полша са подлост на ниво държавна политика. Още повече помощта е за съюзник на Полша в ЕС и НАТО“, написа Пушков в „Туитър“. Той призова Москва повече да не разговаря с Варшава по никакви въпроси. информационния портал blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще добавим, че Алексей Пушков е абсолютно прав. Не би трябвало да има на света правителство, което да откаже коридор за самолети, които носят хуманитарна помощ. Това важи с изключителна сила за Италия, където обстановката сега е драматична, заради взривът на коронавирусната епидемия.

С какво може да се оправдае такова политическо решение?! Ние мислим, че с нищо не може да се оправдае такова действие. Но… полският управляващ елит не за пръв път изпълнява чужди заповеди като се оправдава с омразата си към Русия. Но дори огромната полска русофобия не може да послужи като оправдание, понеже русофобите все пак би трябвало да са хора. И да смирят малко чувствата си към една или друга държава, за да се помогне на бедстващото население.

Те обаче, спират хуманитарна помощ дори за своите съюзници по ЕС и НАТО от Италия. И това става на фона на това, че въпреки молбата на правителството в Рим към институциите и държавите от ЕС, единственият отговор бе затварянето на границите на Германия и Франция. Това означава, че полският случай не е изолиран. Че не става дума само за омраза към Русия. Можем да кажем дори, че Брюксел не е помагал ефективно на никой от своите членове. И единственото, което прави този ЕС, е да дава заповеди на своите васали от различните правителства.

Но когато стане дума за оказване на помощ на някой член, никой от Брюксел, Париж или Берлин не се оказва на линия. Затова хората искат да бягат от ЕС. А в Италия масово свалят знамената на ЕС. И поставят знамената на Русия. И така, става напълно възможно, след Британия, от ЕС да излезе и Италия. А това ще доведе до несъмненото разпадане на този брюкселски съюз.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *