Руски удар превърна склад на ВСУ в огромен кратер, а Киев с недомлъвки призна, че Русия напредва към Харков

Свят

След руски удар склад за боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна се е превърнал в 100-метров кратер, съобщават световните издания.

Нова сателитна снимка показва мястото на склада за боеприпаси на ВСУ, унищожен близо до Лисогорка в Хмелницка област. На изображението ясно се вижда дупка, чийто диаметър достига 100 метра, което показва силата на експлозията.

Преди това по територията на складовете е нанесен удар. Според редица данни нападението е извършено с оперативно-тактически ракетен комплекс „Искандер-М“.

В резултат на удара местните жители са съобщили за мощна експлозия, като очевидно целта е била само едно място за съхранение на боеприпаси, тъй като на сателитни изображения не са регистрирани други щети.

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр заяви, че може да изглежда, че противникът е намалил броя на обстрелите и боевете в Лиманското и Купянското направления, но той не се отказва от плановете си да се придвижва напред към Харков. Сега руските части се прегрупират и допълнително привличат сили там, призна тя.

В Лиманското направление основните битки продължават около Серебрянското горско стопанство. Руските части напредват към позициите на въоръжените сили на Украйна от позициите в Кременная и Белогоровка, но се водят ожесточени боеве.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *