САЩ се оплакват, че Путин воювал с тайни оръжия срещу тях! Ами да се махнат от границите на Русия тогава!

Свят

Новоизбраният президент Джо Байдън трябва да се противопостави на тайната война на Путин срещу Съединените щати – нещо, което президентът Тръмп не направи.

Такава позиция се изразява в редакционна статия на в. „Washington Post“.

Американски дипломати и служители на разузнаването станаха обект на тайнствени атаки в Куба и в Китай – те започваха със силен шум, след това предизвикваха болка в ушите, главоболие и световъртеж. Следваха проблеми със зрението, шум в ушите, когнитивни затруднения и продължителни здравословни проблеми. Двама служители на ЦРУ бяха засегнати от същото заболяване при пътувания до Австралия и Тайван, напомня „Washington Post“.

Компютрите на Демократическата партия бяха атакувани от хакери от руското военно разузнаване с цел да се повлияе на резултатите от изборите през 2016 г., продължава изданието.

Какво става? Всички описани инциденти се случиха между 2016 г. и тази година. Макар че около всеки от тях има мътни аспекти и въпроси без отговор, взети заедно те все повече приличат на координирани усилия от страна на руския президент Владимир Путин за водене на асиметрична война срещу Съединените щати. Това е война, в която се използват необичайни оръжия, включително насочено импулсно радиочестотно излъчване, както и кибератаки, които днес са по-разпространени, но все така зловредни, констатира „Washington Post“.

В широк смисъл г-н Путин може би преследва политически цели, като например да принуди американците да напуснат Афганистан, да повлияе на резултата от изборите в САЩ или да осуети сближаването между САЩ и Куба.

Или атаките му може да преследват тактически цели – да подкопаят киберсигурността на САЩ или да упражнява тормоз върху американски дипломати или служители на разузнаването зад граница, се казва още в статията.

Президентът Тръмп по мистериозни причини никога не се противопостави на г-н Путин. Сега избраният президент Джо Байдън трябва да го направи. Макар че има важни въпроси, които трябва да решим с Русия, като продължаването действието на договора за съкращаване на настъпателните стратегически оръжия, г-н Байдън би трябвало още в началото на мандата си да покаже ясно на г-н Путин, че няма да мълчи, нито да толерира такива или други атаки срещу американци в чужбина от страна на разюзданите спецслужби на Русия, подчертава в заключение „Washington Post“.

Нека запитаме тогава, защо в. „Вашингтон пост“ не си зададе въпроса кой първи започна тайна и явна война срещу Русия?! Кой обгради руските граници със стотици военни бази, натъпкани с ядрени оръжия?! Кой излезе едностранно от договора за ликвидиране на ядрените ракети със среден и малък обсег?! Кой излезе от договора за „открито небе“?! Кой иска да изтегли още войски от Германия и да ги дислоцира по-близо до Русия – в Румъния, в България, в прибалтийските държави?! Кой тъпче европейските държави с ядрени оръжия, превръщайки Европа в ядрен погреб?!

Това са САЩ и техните верни англосаксонски сателити. При това положение нека във Вашингтон си припомнят поговорката: Каквото почукало, такова се обадило! И нека да не си мислят, че Русия ще държи тайните си високотехнологични  оръжия на склад и само ще наблюдава хрисимо как американците вилнеят около Русия, в Украйна, в Беларус, в Европа.

Ще се случи точно обратното. Колкото повече САЩ трупат войски в Европа и около границите на Русия, толкова повече ще се активизира и руския отговор. Той няма да е ядрен, но въпреки това ще бъде унищожителен. Защото американците нямат и представа за другите тайни оръжия на Кремъл.

Или в Капитолия си мислеха, че Москва ще стои със скръстени ръце?! Нека не забравят, че в политиката действат същите закони като във физиката. Тоест, на всяко действие има равно по сила и обратно по знак противодействие.

А някои от руските „противодействия“ ще бъдат наистина унищожителни. Ако САЩ продължават с наглите си опити да използват какви ли не методи за война срещу Русия.

Затова за САЩ ще е по-добре да си отидат в къщи. Иначе нищо добро не ги очаква.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *