САЩ тръгват на САМОУБИЙСТВЕНА мисия! Ето ЗАЩО янките си ЗАГУБИХА ума!

Свят
КИТАЙСКАТА АРМИЯ

Когато Бог иска да накаже някого, най-напред му взема ума. Точно това се случва и с американците.

Те тръгнаха с военна сила първо срещу Русия. Обградиха Славянския Колос отвсякъде с военни бази, въоръжени с ядрени ракети. Подчиниха Украйна. И помислиха, че са уплашили руските богатири. Както и целия свят.

Обаче не се случи нито едното, нито другото. Дори преекспонираното цирково шоу с отравянето на бившия британски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, не успя да настрои света срещу Русия.

Междувременно САЩ прегазиха Афганистан, Ирак, Либия, Сирия. Но накрая, и съвсем очаквано, могъща Русия ги спря.

След това янките насочиха своята агресия и срещу Иран. Те трябвало да спрат своята ядрена програма. Но това така и не стана. Иран не се продава.

С влизането на Доналд Тръмп в Белия дом, се увеличиха надеждите на хората по света за това, че Щатите ще се приберат у дома си, и няма да се месят в мирното развитие на другите държави. Уви, тези надежди останаха само в сферата на мечтите. Президентите се сменят, но агресивната политика на САЩ, насочена към превръщане на страните в колонии и доминиони на „метрополията“, не се променя и на йота.

Така стана и с политиката на Тръмп. Той стоя мирен известно време и след това неочаквано скочи срещу Северна Корея. И напълно в негов стил започна да сипе заплахи, че ще изпепели КНДР, ако те не прекратят своята ядрена програма. Но, севернокорейците разбираха много ясно, че единствената защита за суверенитета на тяхната страна срещу непредвидимите действия на западния военен блок НАТО и американската армия, е именно тяхната ядрена програма. В КНДР разбираха, че ако не развият своя ядрен потенциал, страната им ще стане лесна плячка на „големия брат“.

Ето защо САЩ не можаха да уплашат и Северна Корея. Точно обратното. Въпреки агресивното поведение на янките срещу КНДР, и напълно пренебрегвайки тази с нищо непредизвикана щатска агресия, двете части на разделената страна Корея, изведнъж и съвсем неочаквано за американците, започнаха мирни преговори и разговори за обединяването на двете Кореи.

Това, обаче изобщо не устройваше Щатите. И те започнаха да търсят нов източник за предизвикване на конфронтация в Азиатския континент. Знаем, че който търси, намира. Така американците прокараха през Конгреса решение за засилване на контактите с Тайван. А Тайван е много чувствителна за Китай сфера. Поднебесната разглежда Тайван като отцепила се китайска провинция, която един ден ще бъде върната в състава на единен Китай.

Но…само преди седмица Доналд Тръмп подписа закон, който вменява на високопоставените щатски чиновници да се срещат по-често със своите колеги от Тайван. Нещо повече. Служителят от Държавния департамент на САЩ Алекс Уонг заяви в Тайпе, цитиран от news.bg, че ангажиментът на САЩ към Тайван никога не е бил по-голям. И че островът е вдъхновение за целия азиатски регион.

Получил такава мощна подкрепа, тайванският лидер Цай Ингвен продължи категорично да отказва, че Тайван е част от Единен Китай.

Тези американо-тайвански действия, съвсем естествено предизвикаха гневната реакция на китайския президент Си Дзинпин. Той заяви, че всеки опит за сепаратизъм ще се изправи пред наказанието на историята.

Китайският държавен вестник Global Times призова властите в Китай да отвърнат на удара. Вестникът подчертава, че Китай трябва да се подготви за пряк военен сблъсък в тайванския пролив. Както и че там следва да бъдат изпратени китайски бойни кораби и самолети, които да гарантират ненамесата на външни сили в спора между Китай и Тайван.

Такава е „мирната“ политика на САЩ по света. Те предизвикват конфликти, които да пречат за установяване на трайна система за сигурност в света. Защото икономиката им зависи от войните. И защото ако не завладеят света, ще рухнат като картонена кула, заради все по-силния срив на тяхната претоварена с военни „ангажименти“ икономика.

САЩ изчезват като глобална държава. Въпросът е дали заедно с тях ще изчезне и целия свят.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “САЩ тръгват на САМОУБИЙСТВЕНА мисия! Ето ЗАЩО янките си ЗАГУБИХА ума!

  1. САЩ могат да изчезнат и това е твърде вероятно! За да настане мир в света! Онзи, предречен в Стария завет библейски мир, Милениум-1000 години мир и спокойствие! Ето, това ще се случи…

  2. СК и ЮК трябва да сключат сепаративен мир на базата на взаимни компромиси със или без участието на САЩ.Китай и Тайван-трябва да ги последват.САЩ ще увиснат.Пълната им изолация ще настъпи,ако Русия и ЕС също постигнат споразумение.

  3. Всичко това е възможно, но да не абсо;ютизираме нещата. В САЩ доминират алчните некадърници, но по света те са много. Нека не опростяваме ситуацията само с премахване доминацията на САЩ. В същност те са олицетворението на финансово и правно робство, но то съществува на много места по света, защото свикнахме да живеем в ежедневието съвместно с пороците, което е гибелно за Човечеството. Изходът е в методът на Пиночет или библейският потоп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *