Социологът Стойчо Стойчев: Трябват твърди мерки в България, но политиците се страхуват заради изборите

България отблизо

„Бихме на хората още една инжекция страх. Единственото лечение срещу страха е ваксината – тя дава сигурност“, това заяви социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на Нова ТВ. Коментарът му бе по повод това как ще протекат изборите на 14 ноември на фона на все повече заболели от коронавирус у нас.

„Мога да ви кажа много по-страшен факт. 90 на100 от парите, които човечеството дава за лечение, ги дава през последната година. Това е чудовищното нещо, което човечеството си причини“, допълни той.

„Ако пък не бяхме показали труповете в Италия, то някои щяха да кажат „Защо сте ги скрили?“. Ние не се интегрирахме в Европа, а се прилепихме към нея – елитите не са ни виновни, а нашата масова гражданска култура е такава е момента, че не приотизираме общото пред частното.

Трябва да знаем, че ако обществото е добре, то и аз като личност ще бъда добре“, заяви пък политологът Стойчо Стоев.

„Политиците казват повече това, което хората искат да чуят“, заяви пък водещият Виктор Николаев.

 

„Хората се страхуват да излязат. Ако това продължи така ще има ниска избирателна активност. Това ще вдигне резултатите на т. нар. партии на статуквото“, заяви Райчев.

По думите му по случаен и донякъде корумпиран начин се определя базата на дневно заболели и починали от коронавирус. Той заяви, че „колкото души са умрели миналата година в света от други болести, то толкова са умрелите и тази година“.

„А всички отложени операции? А недействащата здравна система за всички други заболявания?“, попита той.

 

„Това, което се случва е, че системата не може да поеме лечението на хората с други болести“, каза пък социологът Стойчев.

„Ама ние не се грижим за пациента, а за лекаря. Чувате ли се за какво говорим?

Трябва да знаем едно – ваксинирането дава шанс за нормален живот“, допълни Райчев.

 

 

„Да, страх ги е да наложат по-твърди мерки. Страх ги е именно заради изборите“, категоричен бе социологът Стойчо Стоев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *