Страховито: Филмът „Роки IV“ едва не коствал живота на Силвестър Сталоун!

Свят

Няма каквото и да било съмнение, че Роки Балбоа е най-емблематичната роля, която Силвестър Сталоун е изпълнил през своята дългогодишна кариера в киното, но наскоро актьорът разкри, че именно тя е щяла да коства живота му.

По случай вчерашната премиера на специалната режисьорска версия на четвъртата лента за култовия боксьор, 75-годишната звезда разказа в специален документален филм „Създаването на Роки срещу Драго“, който е качен в неговия YouTube канал, че за малко е щял да умре още в първия снимачен ден с колегата си Долф Лундгрен.

В кадрите той обяснява, че първото нещо, което са решили да заснемат от продукцията, е била битката между двамата на ринга. Само че впоследствие всичко се е объркало и тя изобщо не е минала по план. Нещо повече, Сталоун признава, че е съществувала възможността снимките да завършат с фатален край за него.

Получих наистина тежка контузия и спешно трябваше да бъда транспортиран до интензивно отделение в Калифорния от Канада„, казва холивудската знаменитост.

По думите му, за да изглежда сцената максимално реалистична, той е насърчил шведа, който е майстор по бойни изкуства, да покаже истинско надмощие, без да пести сили.

Той ме направи на пух и прах… Не го почувствах на момента, но по-късно същата вечер сърцето ми започна да се подува от ударите в гърдите, които понесох„, спомня си той.

Кардиомегалията е патологично състояние, при което сърцето има ненормално голям размер и увеличена дебелина на сърдечната стена. В резултат на тези промени се нарушава в различна степен помпената функция на сърдечния миокард. Тя може да бъде временна или постоянна, като причините за нея могат да бъдат най-различни – така например по-леката ѝ форма е възможно да се дължи на стрес, бременност или прекомерен прием на алкохол или употреба на наркотици.

Кръвното ми налягане се качи до 260 и всички мислеха, че скоро ще водя разговори с ангелите. Следващото нещо, което си спомням преди да загубя съзнание, е че се намирам на полет с ниска надморска височина. Събудих се в интензивното, заобиколен от монахини, а не след дълго трябваше да се върна на терен и да завърша битката„, каза екшън героят, който сравни тогавашните си наранявания с удар на гърдите във волана на автомобил при катастрофа.

Той прекарва общо четири денонощия в здравно заведение, намиращо се в Санта Моника, щата Калифорния, преди да се отправи отново към снимачната площадка на продукцията.

Сталоун пише сценария за „Роки“ за рекордното време от 20 часа, след като гледа боксов мач между Мохамед Али и Чък Уепнър, от който черпи нужното вдъхновение. Роденият в Ню Йорк мъж предлага историята на филмово студио и веднага получава предложение в размер на 120 хил. долара. И макар че се нуждае от парите, не се съгласява на сделката, защото компанията отхвърля предложението му той лично да изиграе Балбоа. Причината е, че според тях Слай има странен външен вид и говори по нелеп начин. Те предпочитат утвърдена звезда да надене ръкавиците на боксьора вместо него, но Сталоун е категоричен и не желае да премахне условието си.

Тогава той напуска офиса, държейки сценария и пълните му права в ръцете си. Осъзнали потенциала на историята, представителите на студиото се свързват отново с него, този път с оферта за 250 хил. долара, а след последвалия отказ, качили цифрите на 350 хил. Само че Силвестър не е склонен друг да застане пред камерата, затова се съгласява едва на 35 хил. долара, но получава възможността за участие в продукцията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *